ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Πέμπτο Μαστίχαθλον στη Χίο

 

Στις 22 και 23 Ιουνίου στην πλατεία του Αφανή Ναύτη, στην περιοχή του Βροντάδου Χίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 5ο Μαστίχαθλον, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνει το αθλητικό Σωματείο Ποδηλάτες Χίου.

Η δράση η οποία αποτελεί τον μοναδικό τριαθλητικό αγώνα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιλαμβάνει τα Mastichathlon Aquathlon Special με 1 χιλιόμετρο τρέξιμο και 100 μέτρα κολύμπι, Mastichathlon Triathlon S-Sprint ατομικό, με 200 μέτρα κολύμπι, 6^ ποδήλατο και 2 χιλιόμετρα τρέξιμο και το ομαδικό Mastchathlon Teams με 400 μέτρα κολύμπι, 12^ ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Οι φετινές συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400 και τις δυο μέρες του αγώνα και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς μεγάλους αθλητές του είδους. Πάντως, δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι, ανεξάρτητα εάν κατέχουν αθλητική ιδιότητα.

Σκοπός του Μαστίχαθλον, είναι η ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και του αθλητικού τουρισμού τεσσάρων εποχών στο νησί της Χίου, καθώς ο εν λόγω αγώνας φιλοξενεί συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και οργανωμένες ομάδες που θα τον χρησιμοποιήσουν, ειδικά φέτος, ως προετοιμασία για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου που διεξάγεται έναν μήνα μετά.