ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2024

 

Από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου στον Βόλο και για 8η χρονιά, η διεξαγωγή της Ναυτικής Εβδομάδας, η οποία  πραγματοποιειται στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο αλλά και σε άλλους χώρους. Στη φετινή διοργάνωση, τιμώμενη περιοχή θα είναι η Κύπρος και ειδικότερα η Αμμόχωστος (Ι. Μ. Κωνσταντίας & Αμμοχώστου).

Η Ναυτική Εβδομάδα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις όπως είναι μουσικές συναυλίες, παρουσίαση χορωδιακών σχημάτων, μουσικοθεατρικά δρώμενα και άλλες δράσεις.

Παράλληλα, ο εορτασμός της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο, περιλαμβάνει εκδηλώσεις που καλύπτουν ολόκληρη τη Μαγνησία, αποσκοπούν δε στο να μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα που έχει το θαλάσσιο στοιχείο στην επιβίωση της περιοχής και τη συμβολή του στην οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη.

Ο ρόλος που έπαιξε το Ναυτικό στη μακραίωνη ιστορία της περιοχής, αλλά και συνολικά της χώρας, έχει γίνει στη συνείδηση όλων των Ελλήνων ακατάλυτος δεσμός με τη θάλασσα. Για τη Μαγνησία, την άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα, ως γεωγραφία και ιδέα, η πηγή της ζωής της βρίσκεται σε αυτή. Η πολυμορφία της διοργάνωσης συμβάλλει επιπλέον στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, δεδομένου ότι περιλαμβάνει εκδηλώσεις παρουσίασης της ναυπηγικής τέχνης, παρουσίαση ηθών και εθίμων παραθαλάσσιων της Μαγνησίας περιοχών.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε κοινό κάθε ηλικίας, με ελεύθερη είσοδο.