ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Πάφος 2024: Στρατηγική ανάπτυξης και ψηφιακής μετάβασης στον τουρισμό

 

Από τις αρχές του 2024, η Πάφος ενισχύει τον τουριστικό της προϋπολογισμό στις ευρωπαϊκές αγορές. Στοχεύοντας να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στη Βρετανία και να εδραιωθεί σε κεντρικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, οι τοπικοί φορείς έχουν ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης για το τουριστικό 2024. Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και στην υλοποίηση νέων μορφών τουριστικής εξειδίκευσης.

Στο σχέδιο δράσης της επαρχίας δίνεται έμφαση στην αναβάθμιση του προϊόντος και της προσφερόμενης εμπειρίας, στην ψηφιοποίηση της πληροφόρησης, και στη χρήση νέων τεχνολογιών. Επίσης, προωθείται εντατικά ο προορισμός εντός και εκτός Κύπρου. Οι φορείς της επαρχίας αποφάσισαν την αναβάθμιση παραλιών και την εξωραϊσμό τοπικών κοινοτήτων, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος για την ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης, και την αξιολόγηση της προσβασιμότητας του προορισμού. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για χρηματοδοτικά προγράμματα προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ολοκλήρωσαν την ψηφιακή εκστρατεία προώθησης σε 8 χώρες με δαπάνη 200.000 ευρώ.

Αποφασίστηκε η έναρξη νέου κύκλου επαφών και συναντήσεων με αρμόδια υπουργεία και φορείς για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, εστιασμένων κυρίως στην προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου, την ψηφιακή μετάβαση, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την ασφάλεια των λουόμενων, την εγκατάλειψη της υπαίθρου και άλλα. Μέσα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένονται επίσης συναντήσεις με συμπλέγματα και κοινότητες για τη δημιουργία στενότερων συνεργασιών