ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Σε άνθηση ο πολυτελής τουρισμός - Οι 6 λόγοι, που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια

 

Η άνθηση της παγκόσμιας βιομηχανίας πολυτελούς φιλοξενίας θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της JLL Hotels & Hospitality Group. 

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η πολυτελής φιλοξενία υφίσταται μεταμόρφωση, καθώς η δημοτικότητα των πολυτελών ξενοδοχείων έχει αυξηθεί παράλληλα με τον αυξανόμενο παγκόσμιο πλούτο και την αυξημένη προτεραιότητα των καταναλωτών για μοναδικές και καθηλωτικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των εμπορικών σημάτων πολυτελών ξενοδοχείων και η προσφορά έχουν αυξηθεί κατά περισσότερα από ένα εκατομμύριο δωμάτια τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ τα θεσμικά κεφάλαια αναζητούν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα φιλοξενίας.

Η έκθεση της JLL Hotels & Hospitality Group σχετικά με την Εξέλιξη της Παγκόσμιας Πολυτελούς Φιλοξενίας αναδεικνύει έξι διαπιστώσεις και τάσεις:

1. Η αύξηση του παγκόσμιου πλούτου οδηγεί τα πολυτελή ταξίδια σε νέα ύψη. Οι πολύ πλούσιοι εισφέρουν περίπου το 36% των παγκόσμιων ταξιδιωτικών δαπανών και σχεδόν το 70% των δαπανών για πολυτελή ταξίδια. Καθώς οι πλούσιοι αυξάνονται παγκοσμίως, αναμένεται επιτάχυνση της ανάπτυξης στα πολυτελή ταξίδια.

2. Η αύξηση της ζήτησης ανεβάζει και τις τιμές. Με την άρση σχεδόν όλων των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών και τη ζήτηση για πολυτελή ταξίδια σε άνοδο, οι τιμές των πολυτελών ξενοδοχείων θα παραμείνουν υψηλές καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, καθώς οι επενδυτές και οι φορείς εκμετάλλευσης προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία.

3. Τα πολυτελή ξενοδοχεία αντιπροσωπεύουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας προσφοράς ξενοδοχείων. Μέχρι το 2033, θα υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο, που αντιστοιχεί στο 7,6% της συνολικής προσφοράς ξενοδοχείων. Η προσφορά και η ζήτηση για ξενοδοχεία πολυτελείας αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται την επόμενη δεκαετία.

4. Η αύξηση του πλούτου οδήγησε στην εμφάνιση υπερπολυτελών ξενοδοχείων. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, 46.000 νέα υπερπολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων θα ανοίξουν παγκοσμίως. Όσο ο αριθμός των πλουσίων αυξάνεται, θα αυξάνεται παράλληλα και ο αριθμός των υπερπολυτελών ξενοδοχείων.

5. Οι θεσμικοί επενδυτές στρέφονται προς τα πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς οι επενδύσεις αυτές αποφέρουν αυξημένες αποδόσεις. Τα πολυτελή ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να προσελκύουν σημαντικές επενδύσεις, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις.

6. Τα πολυτελή ξενοδοχεία μπορούν να μεταμορφώσουν έναν προορισμό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Κόστα Ρίκα, η Μαδρίτη και οι Μαλδίβες. Καθώς η αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων εξελίσσεται, είναι πιθανό τα ξενοδοχεία να συνεχίσουν να διαφοροποιούνται προσφέροντας πιο εξατομικευμένες και μοναδικές εμπειρίες που αναδεικνύουν τα καλύτερα στοιχεία, που έχει να προσφέρει ο προορισμός.

Το τμήμα των πολυτελών ταξιδιών θα μεταμορφωθεί περαιτέρω, υπογραμμίζεται στη μελέτη, καθώς οι παραδοσιακές μάρκες ξενοδοχείων φαίνονται να έχουν πλήρη επίγνωση για το τι επιζητούν οι ταξιδιώτες αυτής της κατηγορίας. Τα πολυτελή ξενοδοχεία μπορούν να γίνουν ένα συναρπαστικό μέρος της ζωής, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες για επενδύσεις.

  • Η JLL's Hotels & Hospitality Group έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες συναλλαγές από οποιοδήποτε άλλο σύμβουλο ακίνητης περιουσίας ξενοδοχείων και φιλοξενίας τα τελευταία πέντε χρόνια, συνολικού ύψους 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Η εταιρεία διαθέτει 350 συνεργάτες σε περισσότερες από 20 χώρες.