ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΙΟΒΕ : Ενισχύεται ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στα Ξενοδοχεία – Εστιατόρια – Τουριστικά Πρακτορεία

 

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύεται εκ νέου και διαμορφώνεται στις 108,8 μονάδες τον Απρίλιο από 107 μονάδες τον Μάρτιο σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που δημοσιοποίησε το ΙΟΒΕ

Πρόκειται για το  υψηλότερο σημείο του δείκτη κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των προσδοκιών στο Λιανικό Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, καθώς στους υπόλοιπους τομείς οι μεταβολές ήταν πτωτικές, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώνεται.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στα Ξενοδοχεία – Εστιατόρια – Τουριστικά Πρακτορεία, ενισχύεται κατακόρυφα στις 149,5 μονάδες από 108,3 μονάδες. Οι εκτιμήσεις για την πορεία της τρέχουσας κατάστασης των επιχειρήσεων είναι έντονα θετικές, στις +33 μονάδες, ενώ παράλληλα,
έντονα ανοδικά κινούνται οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση και διαμορφώνονται στις +63 (από -5) μονάδες, με τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της ζήτησης να κινούνται ήπια ανοδικά και να διαμορφώνονται στις +67 μονάδες (από +65 μονάδες το σχετικό ισοζύγιο).

Οι προβλέψεις για την απασχόληση διατηρούνται πολύ αισιόδοξες (στις +61 από +48 μονάδες ο σχετικός δείκτης), ενώ ο δείκτης των τιμών διαμορφώνεται στις +66 μονάδες, υποδεικνύοντας πληθωριστικές πιέσεις.