ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Τι «οδηγεί» την ανάπτυξη της αγοράς ιατρικού τουρισμού

Τα 346,1 δις. δολάρια ΗΠΑ αναμένεται να αγγίξει μέχρι το 2032 η παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού από 115,6 δις. δολάρια ΗΠΑ το 2022. Παράλληλα θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης κατά 11,59% από το 2023 έως το 2032, σύμφωνα με νέα μελέτη της Precedence Research.

Η ανάπτυξη της αγοράς ιατρικού τουρισμού καθοδηγείται από τον αυξανόμενο σε ηλικία πληθυσμό και την αύξηση της υιοθέτησης εξελιγμένων τεχνολογιών στην ιατρική.

Ένας από τους κύριους μοχλούς της ανόδου της αγοράς ιατρικού τουρισμού είναι η ακμάζουσα ιατρική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.

Οι ασθενείς επιλέγουν συχνότερα την ιατρική μετανάστευση ως αποτέλεσμα του υψηλού κόστους θεραπείας χρόνιων ασθενειών σε πολλές εύπορες χώρες.

Τι «οδηγεί» την ανάπτυξη της αγοράς ιατρικού τουρισμού

Οι πρωταρχικοί μοχλοί της επέκτασης της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού είναι η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα, σημαντικό βαθμό διαδραματίζει και η υποστήριξη από τις τοπικές κυβερνήσεις και τα γραφεία τουρισμού.

Επιπλέον, η διαθεσιμότητα ιατρικής τεχνολογίας αιχμής αναμένεται να τροφοδοτήσει την επέκταση της αγοράς.

Ποιοι τομείς πρωτοστατούν στον ιατρικό τουρισμό

Η αγορά ιατρικού τουρισμού αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά ιδιαίτερα στον τομέα των αναπαραγωγικών θεραπειών.

Η μεγάλη ζήτηση σε αυτόν τον τομέα και οι θεραπείες χαμηλού κόστους στις αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να εκτινάξουν την εν λόγω αγορά.