ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου στα Αστέρια Γλυφάδας

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε το έργο ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου (Τομέα 1Α) και την αναβάθμιση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου στα Αστέρια” Γλυφάδας.

Στο πλαίσιο της απόφασης αναφέρεται ότι πρέπει να εκπονηθούν και να κατατεθούν άμεσα στις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού μελέτες ανάδειξης, συντήρησης και αποκατάστασης των αρχιτεκτονικών καταλοίπων, απορροής ομβρίων υδάτων και φωτισμού, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία και η αναγνωσιμότητα των αρχαιοτήτων, με δαπάνη του κυρίου του έργου.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί σωστική ανασκαφική έρευνα στο τμήμα της καταργούμενης οδού, το οποίο θα παραμείνει εκτός της νέας περίφραξης-ορίου του αρχαιολογικού χώρου, με δαπάνη του Κυρίου του Έργου, σύμφωνα με τα υπογεγραμμένα Μνημόνια Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Κυρίου του Έργου.

 Επίσης, θα γίνουν εργασίες αποψίλωσης και πλήρους αρχαιολογικής τεκμηρίωσης στον χώρο που πρόκειται να καταχωθεί για τη διέλευση της νέας οδού.