ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Βαλεαρίδες : Πόλεμος μεταξύ t.o’s και ξενοδόχων – «Αν ανεβάσετε τις τιμές θα χάσετε στον ανταγωνισμό με Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία»

 

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους Γερμανούς και Βρετανούς τουρ οπερέιτορ, και των ξενοδόχων των Βαλεαρίδων, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες του προορισμού ζητούν αυξήσεις από 10% έως 15% στα συμβόλαια για το 2023.

Οι μεγαλύτεροι φορείς οργανωμένου τουρισμού των δύο χωρών, DRV και ABTA, ασκούν δριμεία κριτική στα ξενοδοχεία για τις αυξήσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν «υπερβολικές».

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις τιμών δεν επιβάλλονται προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του επόμενου έτους, αλλά απλώς για να μπορέσουν να τα διατηρήσουν λόγω πληθωρισμού. Οι αυξήσεις μειώνουν τα έσοδα των ξενοδοχείων και θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους «μαξιλάρι» σε αυτό, ισχυρίζονται οι ξενοδόχοι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Última Hora.

Η πλευρά των τουρ οπερέιτορ, μεταξύ των οποίων είναι οι TUI Ην. Βασιλείου, TUI Γερμανίας, Jet2 Holidays, FTI, Schauinsland-Reisen, DER Touristik, προειδοποιούν ότι οι αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων θα κάνουν τις Βαλεαρίδες πιο ακριβό προορισμό για τους πελάτες τους, που σημαίνει ότι ο προορισμός θα έχει μειονέκτημα στον ανταγωνισμό με άλλους Μεσογειακούς προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Τουρκία.

Εκτός από τις αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία, το 2023 αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με ορισμένους αερομεταφορείς να έχουν αυξήσει ήδη τις τιμές τους κατά 20%.

www.tornosnews.gr