ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΓΕΠΟΕΤ: Πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης

 

Στα πλαίσια αναβάθμισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον κλάδο των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων αλλά και γενικότερα στον κλάδο του τουρισμού η ΓΕΠΟΕΤ ανακοινώνει ότι ξεκινά η περίοδος των αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης “Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων από τη ΓΕΠΟΕΤ για την απόκτηση εξειδικευμένων όσο και οριζόντων γνώσεων δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ειδικότητες Τουρισμού” με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.


Το Έργο αφορά σε υπηρεσίες κατάρτισης και Πιστοποίησης που πρόκειται να παρασχεθούν σε 1.045 εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και συγκεκριμένα:

1. Ενέργειες κατάρτισης 100 ωρών για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η πράξη περιλαμβάνει στοχευμένα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε οριζόντιες όσο και εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες. Τα προγράμματα, αποσκοπούν στην βελτίωση των δεξιοτήτων και την ενίσχυση των επαγγελματικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων και θα υλοποιηθούν από πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης.

Κάθε Πρόγραμμα Κατάρτισης θα υλοποιηθεί με μία από τις εξής εκπαιδευτικές μεθόδους:

  • Είτε με τη μέθοδο της συμβατικής (face to face) διά ζώσης κατάρτισης στην τάξη
  • Είτε με τη μέθοδο της Μικτής Κατάρτισης (blended learning), συνδυάζοντας τη ζωντανή / διά ζώσης διδασκαλία σε αίθουσα με δραστηριότητες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε- εκπαίδευσης
  • Είτε με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεεκπαίδευση)

2. Πιστοποίηση των αποκτηθέντων προσόντων / δεξιοτήτων των ωφελουμένων των προγραμμάτων κατάρτισης, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους, θα παρέχεται με βάση τυποποιημένες διαδικασίες και θα πραγματοποιηθεί από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, είτε με τη μέθοδο της φυσικής παρουσίας (εξεταζόμενων και επιτηρητών) είτε με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως επιτήρησης (proctoring), σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο. Η πιστοποίηση αφορά συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων του συνόλου των καταρτισθέντων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, τον τρόπο και την περίοδο υλοποίησης της πράξης, το εκπαιδευτικό επίδομα των 500 ευρώ, που συνοδεύει την ολοκλήρωση της κατάρτισης και την κατανομή των καταρτιζομένων ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας παρέχονται στο επισυναπτόμενο αρχείο “Πρόσκληση ωφελουμένων”.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΕΠΟΕΤ