ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

To Sympossio επέστρεψε και 'ταξιδεύει' και πάλι την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό

 

To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό όχημα-θεσμός του Ομίλου Aldemar Resorts που “ταξιδεύει” πάνω 10 χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, επέστρεψε φέτος πιο δυναμικά από ποτέ. Επανερχόμενοι στην κανονικότητα μετά από δυο χρόνια πανδημίας που άλλαξε όλα όσα γνωρίζαμε, το αγαπημένο σε Ελλάδα και Ευρώπη Sympossio άνοιξε και πάλι τα πανιά του και μοιράζεται ξανά την ελληνική γαστρονομία με τους φίλους του προσφέροντάς τους μια γεύση από την ελληνική φιλοξενία.




Με concept “Τα αρωματικά βότανα της Ελλάδας”, το 12o Sympossio ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του από την Ιταλία, έναν προορισμό που το αγαπά και πάντα ανυπομονεί να το καλωσορίσει. Τουριστικοί πράκτορες και σημαντικοί εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου συναντήθηκαν στο Μιλάνο και έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στον COVID-19 ξαναήρθαν κοντά, έμαθαν σύγχρονες ελληνικές συνταγές βασισμένες στην παράδοση, μαγείρεψαν όλοι μαζί υπό την καθοδήγηση του Executive Chef των Aldemar Resorts κ. Γιώργου Χατζόπουλου και του Deputy Executive Chef κ. Μανώλη Ρουμπάκη, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και απόλαυσαν μια αληθινή γιορτή γαστρονομίας.

Το φετινό μενού των εκδηλώσεων Sympossio τιμά το απόλυτο και διαχρονικό μυστικό της ελληνικής γαστρονομίας που κάνει τη μεγάλη διαφορά και δεν είναι άλλο από τα ελληνικά βότανα. Γεύσεις και αρώματα που μας φέρνουν στο νου αναμνήσεις, μας θυμίζουν ανθρώπους και μας ταξιδεύουν σε τόπους...

  • Γιουβαρλάκια με αρωματικό ζωμό λουίζας, γιαούρτι με άνηθο και ελαιόλαδο μυρωδικών
  • Χοιρινό φιλέτο με κολοκυθόπιτα και σάλτσα από θυμάρι
  • Mousse γλυκοκολοκύθας με μαλακό μπισκότο γιαουρτιού, παστέλι κολοκυθόσπορου, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλα δεντρολίβανο
  • Cocktail “Always a Friend I.R.”*.



Στην εκδήλωση του Μιλάνου παρευρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και εμπνευστής του Sympossio, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους προσκεκλημένους και συμμετείχε ενεργά στην επιτυχημένη εκδήλωση. Ο ίδιος δήλωσε: “Μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, το Sympossio ταξιδεύει πάλι στις κουζίνες της Ευρώπης. Για 12η χρονιά επιβεβαιώνει τη θέση του ως το κύριο γαστρονομικό καραβάνι της Ελλάδας”.

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συνέργειες ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνεχίζει τη δυναμική του πορεία. Το επόμενο διάστημα το “καραβάνι” του Sympossio Greek Gourmet Touring θα βρεθεί στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Εκεί θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τη μαγεία των ελληνικών βοτάνων μέσα από ένα ταξίδι των αισθήσεων και γεύσεων, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι προορισμοί.