ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ισχυρή ζήτηση για τα φέρι μεταξύ Ελλάδας–Τουρκίας – «Τα χρησιμοποιούν και διεθνείς ταξιδιώτες»

 

Αυξημένη ζήτηση από Έλληνες, Τούρκους αλλά και διεθνείς ταξιδιώτες, ιδιαίτερα από τις χώρες της Ν. Αμερικής, καταγράφεται στα δρομολόγια φέρι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τα οποία αποκαταστάθηκαν φέτος έπειτα από 2 χρόνια.

Τα φέρι λειτουργούν με το 100% της πληρότητάς τους, έναντι 80% πριν τις 27 Απριλίου, όταν η Τουρκία ήρε τον κανονισμό μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους της και από τις 7 Φεβρουαρίου συνδέουν τη χώρα με περισσότερα από 10 ελληνικά λιμάνια (Καβάλα, Λέσβος, Χίος, Λήμνος, Πάτμος, Κως και Ρόδος).

Όπως επισημαίνει στη Χουριέτ ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Σμύρνης του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Yusuf Öztürk, πολλοί ταξιδιώτες, ιδιαίτερα από τη Ν. Αμερική, επισκέπτονται πρώτα την Τουρκία και στη συνέχεια επιθυμούν να μεταβούν στα ελληνικά νησιά αξιοποιώντας τις συνδέσεις φέρι.

Επιπλέον, όπως είπε, άλλοι ταξιδεύουν από τα ελληνικά νησιά στα Τουρκικά παράλια για ψώνια.

Η ζήτηση, τόνισε, είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τα δρομολόγια φέρι μεταξύ Τσεσμέ και Χίου αλλά και Λέσβου.

Ο θαλάσσιος τουρισμός, παρά τους φόβους για επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία, δεν έχει επηρεαστεί, δήλωσε ο κ. Öztürk, καθώς η ζήτηση για Αττάλεια, Μαρμαρίδα, Φετίγιε και Αλικαρνασσό είναι ισχυρή.

Η κρουαζιέρα στην Τουρκία παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στιχεία, τα λιμάνια της χώρας υποδέχθηκαν 54 κρουαζιερόπλοια και 35.000 επιβάτες την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος. Πέρυσι κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν προσέγγισε στη χώρα.