ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η Αθήνα ανάμεσα στις 20 ευρωπαϊκές πόλεις “φιλικές” στο περπάτημα

 

Ένα σημαντικό ζητούμενο για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι η επιλογή προορισμού  “φιλικού”  στο περπάτημα, χωρίς να απαιτείται η χρήση πολλαπλών μεταφορικών μέσων.

Τα καλά νέα είναι ότι η Αθήνα συγκαταλέγεται στις πόλεις που προσφέρονται για περπάτημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της.

Το booking site motel-one.com συγκέντρωσε μια λίστα με τις πόλεις που είναι πιο «βατές» στον επισκέπτη, που μπορεί εύκολα να τις περπατήσει και η  Αθήνα βρίσκεται στη 12η θέση ανάμεσα τους.

Με απόσταση 5 χιλιομέτρων και διάρκεια 1 ώρα και 8 λεπτά μπορεί κάποιος να γυρίσει το κέντρο της, παίρνοντας το μονοπάτι από τον Ναό του Ηφαίστου μέχρι την Ακρόπολη. Σε αυτή τη διαδρομή ο επισκέπτης θα δει το Ναό Ολυμπίου Διός, την Ελληνική Βουλή, τον Παρθενώνα, μεταξύ άλλων.