ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

BT4Europe Ιδρύεται νέος Σύνδεσμος-ομπρέλα για τα ευρωπαϊκά επαγγελματικά ταξίδια με έδρα στις Βρυξέλλες

 

Μερικές από τις μεγαλύτερες ενώσεις επαγγελματικών ταξιδιών στην Ευρώπη, ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας έναν οργανισμό-ομπρέλα για τα ευρωπαϊκά επαγγελματικά ταξίδια, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενώσεων Επαγγελματικών Ταξιδιών (BT4Europe).

Τον οργανισμό ίδρυσαν οι ακόλουθες 13 ενώσεις ευρωπαϊκών χωρών: ABTA (Αυστρία), AEGVE (Ισπανία), AITMM (Ιταλία), AFTM (Γαλλία), ASTM (Ελβετία), BATM (Βέλγιο), CORTAS (Ολλανδία), DBTA (Δανία), FBTA (Φινλανδία), NATM (Ολλανδία), NBTA (Νορβηγία), SBTA (Σουηδία) και VDR (Γερμανία).

Ο οργανισμός BT4Europe είναι ανοικτός για νέα μέλη από άλλες ενώσεις και άλλους υποστηρικτικού οργανισμούς και η βάση του θα είναι στις Βρυξέλλες. Στόχος του είναι να στρέψει τα βλέμματα όλων στις ανησυχίες των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους στην Ευρώπη.

Μολονότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους κάθε χρόνο, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας στην περιοχή, δεν υπάρχει ακόμη ενιαίο δίκτυο που να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των καταναλωτών, όπως εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες ή ΜΚΟ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η BT4Europe στοχεύει να οικοδομήσει μια γέφυρα μεταξύ των ενώσεων μελών της και των πολιτικών υπευθύνων λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών από την πανδημία Covid19, η αλλαγή κατεύθυνσης της εταιρικής κινητικότητας προς τη βιωσιμότητα και η προώθηση των ψηφιακών διαδικασιών βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο ότι τα επαγγελματικά ταξίδια χρειάζονται ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Με την ίδρυση της BT4Europe, δημιουργήσαμε πλέον τη βάση για κοινές δραστηριότητες με τους συναδέλφους από τις ευρωπαϊκές ενώσεις που συμμετέχουν, ειδικά σε επίπεδο πολιτικής. Το BT4Europe συνιστά μια νίκη για τους αγοραστές επαγγελματικών ταξιδιών και για ολόκληρο τον κλάδο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Διαχείρισης Ταξιδίων, Christoph Carnier.