ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Πρωτοβουλία του Metaxa Hospitality Group για τη δημιουργία ομάδας 'βιώσιμων' προμηθευτών

 

Το Metaxa Hospitality Group πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο του TML Candia Maris στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης, την πρώτη συνάντηση με προμηθευτές – συνεργάτες του για τη δημιουργία ομάδας “βιώσιμων” προμηθευτών.


Η καινοτόμα αυτή δράση διοργανώνεται (για πρώτη φορά όπως αναφέρει η εταιρεία) από ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα και είναι μια πρωτοβουλία του να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες-προμηθευτές του ομίλου για την κατανόηση του βιώσιμου τρόπου παραγωγής τροφίμων και του τρόπου βιώσιμης εταιρικής διακυβέρνησης.

Το Metaxa Hospitality Group διασυνδέει οργανικά -και μέσω των τοπικών κοινωνιών- τη βιωσιμότητα με την κοινωνική υπευθυνότητα, επιβεβαιώνοντας ότι οι Βιώσιμες Προμήθειες είναι σημαντική συνιστώσα για την Πράσινη μετάβαση του κλάδου της Φιλοξενίας. Στο έργο ενσωματώνεται η τεχνογνωσία Οικοδόμησης Βιώσιμων Προμηθειών από ειδική ομάδα Έργου για θέματα βιωσιμότητας, την Local Food Experts.  



Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ανδρέας Μεταξάς δήλωσε σχετικά: “Με αγάπη και αφοσίωση στον τόπο και τους συνεργάτες μας,  διοργανώνουμε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας αξία για όλους. Η δημιουργία ομάδας Βιώσιμων Προμηθευτών επιβεβαιώνει τον ρόλο της βιωσιμότητας ως δομικό στοιχείο της φυσιογνωμίας και της αποστολής του Ομίλου μας εδώ και 46 χρόνια. Διασφαλίζουμε έτσι, όχι μόνο την επαφή των επισκεπτών μας με τις παραγωγές και την παράδοση του τόπου μας, αλλά συνεισφέρουμε ουσιαστικά και στην βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος”.