Το 2020, η Singapore Airlines παρουσίασε μια νέα προσέγγιση γευμάτων στην Economy Class που προσφέρει αυξημένες επιλογές φαγητού για τους πελάτες. Τα γεύματα προσφέρονται σε βιώσιμη χάρτινη συσκευασία και περιλαμβάνουν μαχαιροπήρουνα από μπαμπού, μειώνοντας την ποσότητα πλαστικών μίας χρήσης στην καμπίνα. Αυτή η συσκευασία ζυγίζει 50% λιγότερο, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Στη συνέχεια, τα πάντα, από τα σερβίτσια σερβιρίσματος έως τα απόβλητα τροφίμων, θα στέλνονται σε ένα βιολογικό χωνευτήρι για να μετατραπούν σε καύσιμα pellets που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα και τον άνθρακα.
“Σήμερα, ο πιο αποτελεσματικός και άμεσος τρόπος για να μειώσει μια αεροπορική εταιρεία σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι ο σύγχρονος στόλος αεροσκαφών. Ο στόλος του Ομίλου SIA έχει μέση ηλικία κάτω των έξι ετών, καθιστώντας τον έναν από τους νεότερους στον κόσμο” ανέφερε ο Goh Choon Phong, διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines, Καθώς ο Όμιλος της Singapore Airlines ξεκινά αυτό το ταξίδι προς μηδενικές εκπομπές έως το 2050, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταίρους για την από κοινού ανάπτυξη μιας ισχυρής βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων αεροσκαφών και αγοράς άνθρακα.
Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεργαστεί με φορείς της Σιγκαπούρης για το σχεδιασμό ενός ολιστικού πλάνου απανθρακοποίησης, το οποίο θα έρθει να υποστηρίξει το στόχο της Κυβέρνησης της Σιγκαπούρης να διατηρήσει η χώρα το ρόλο του ισχυρού αεροπορικού κόμβου και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της στο μέλλον.