ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Mε σημαντικές μειώσεις αφίξεων ξεκίνησε η χρονιά για τη Bόρεια Μακεδονία

 

Ο αριθμός των τουριστών στη Βόρεια Μακεδονία μειώθηκε κατά 45,7%: στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

 Ειδικότερα, ο αριθμός των εγχώριων τουριστών μειώθηκε κατά 11,3%, ενώ ο αριθμός των ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 65,4%. Επίσης, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μειώθηκε κατά 38,9%. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων εγχώριων τουριστών μειώθηκε κατά 15,1%, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών μειώθηκε κατά 56,4%.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των οδικών αφίξεων (διελεύσεων) από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα πέρυσι μειώθηκε  κατά 84,5%, φθάνοντας σε περίπου 500.000.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Προώθησης και Υποστήριξης του Τουρισμού (APST) Βόρειας Μακεδονίας και η Πρεσβεία της Ουκρανίας διοργάνωσαν το πρώτο συνέδριο τουρισμού με σκοπό την έναρξη συνεργασίας και την γνωριμία με το τουριστικό δυναμικό των δύο χωρών. Στο συνέδριο υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του APST και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον APST, πληρούνται οι τρεις προϋποθέσεις συνεργασίας, δηλαδή ελεύθερη διακίνηση - άνευ θεώρησης, απευθείας αεροπορική σύνδεση και διάθεση ενίσχυσης της συνεργασίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 30 ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ουκρανία και περίπου 30 ταξιδιωτικοί πράκτορες της Βόρειας Μακεδονίας.