ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Εξαίρεση από την καραντίνα για όλα τα επαγγελματικά ταξίδια, ζητούν Βρετανοί πράκτορες

 

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες υπηρεσιών “υψηλής αξίας” θα εξαιρούνται από την καραντίνα στην Βρετανία από σήμερα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

Αλλά η άρση της καραντίνας για περιορισμένες μορφές επαγγελματικών ταξιδιών δεν φτάνει, υποστηρίζει η Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων (BTA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BTA Κλάιβ Ράτσεν χαιρέτησε αρχικά την απόφαση, αναγνωρίζοντας πως είναι “ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”. Επισημαίνοντας παράλληλα πως “τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν πολλές μορφές . Και όλα πρέπει να εξαιρούνται”.

Όπως υπογραμμίζεται, στην άρση της καραντίνας δεν περιλαμβάνονται οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που εκπροσωπούν μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες τροφοδοτούν την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και θα είναι το κλειδί για την ανάκαμψη.
Τα επαγγελματικά ταξίδια, αποφέρουν 220 δις λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η BTA, ερευνά τους συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις της νέας απόφασης. Και αναζητά περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το πως o υπουργός Μεταφορών Γκραντ ορίζει την “υψηλή αξία”, για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες.