ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Νέο πλαίσιο συνεργασίας στην τουριστική εκπαίδευση μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και ΞΕΕ

 


Ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και συναντίληψης για τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης, ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να απορροφηθούν από τα ξενοδοχεία  σπουδαστές των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού για να κάνουν την πρακτική τους. Λόγω του lockdown, αλλά και του γεγονότος ότι πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, ένας σημαντικός αριθμός σπουδαστών των ΙΕΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρακτική άσκηση και στην ολοκλήρωση των σπουδών του.

Συζητήθηκε, επίσης, η λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να λειτουργήσουν τμήματα μετεκπαίδευσης με ειδικότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Ο υφυπουργός Τουρισμού ενημέρωσε, επίσης, τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το περιεχόμενο και τη στόχευση του νομοσχεδίου για την ανωτατοποίηση και αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του ανοικτού δημόσιου διαλόγου με τους φορείς του τουρισμού.