“Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης αποτελεί μονόδρομο για την επόμενη μέρα του τουρισμού μας», τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, που επισκέφθηκε το ΙΕΚ Τουρισμού στο Γαλαξείδι και είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ΙΕΚ, κ. Στέλιο Μοσχονά, το διοικητικό προσωπικό και σπουδαστές της Σχολής.
Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει για μία ολιστική προσέγγιση της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης μέσα από διϋπουργική συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εργασίας, καθώς υπάρχουν ειδικότητες στον τουρισμό που προσφέρονται και από τα τρία Υπουργεία.
Ο κ. Κόνσολας, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Φωκίδας, κ. Γιάννη Μπούγα και την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σταυρούλα Μηλιάκου, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τον δήμαρχο Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τον αντιδημάρχο Τουρισμού, κ. Ευθύμιο Γρίβα, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, κ. Γεώργιο Δελμούζο, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Ηλία Μπουρμά και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Σπύρο Μπαρλιακό.
Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συγκεντρώνει μόλις το 2% της κίνησης και της δραστηριότητας στον τουρισμό σε πανελλαδικό επίπεδο και μόλις το 1% των εσόδων.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού.
“Η επόμενη μέρα στον τουρισμό πρέπει να στηριχθεί στην ιδέα της Πολυκεντρικής Τουριστικής Ανάπτυξης, να συνδεθεί με την επένδυση στην ποιότητα και την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού.
Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να μπει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης, το επόμενο διάστημα όπου και θα υπάρχουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού”, τόνισε ο κ. Κόνσολας.
Σε συνέχεια της επίσκεψής του στους Δελφούς το προηγούμενο διάστημα, ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, που διαθέτει η περιοχή, συνιστά ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορεί να υποστηρίξει ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με:
- Επένδυση και στροφή στην ποιότητα με τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.
- Προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.
- Πράσινη τουριστική οικονομία.
- Ψηφιακό Μετασχηματισμό των τουριστικών επιχειρήσεων.
- Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας.
Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στην ισχυρή σύνδεση του Γαλαξειδίου με τη θάλασσα και τόνισε ότι ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια νέα μορφή τουρισμού που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.