ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Αυξάνεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Σαουδική Αραβία



Αποτέλεσμα εικόνας για ταξίδια στην Σαουδική Αραβία


Το ενδιαφέρον για τον τουρισμό στη Σαουδική Αραβία αυξάνεται από όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της YouGov, ένας στους πέντε τουρίστες είναι πιο πιθανό να επισκεφθεί το βασίλειο για διακοπές απ’ ότι πριν από πέντε χρόνια.
Στην έρευνα της YouGov που αποκάλυψε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, συμμετείχαν 9.521 άτομα από τις ΗΠΑ, την Κίνα και πέντε βασικές αγορές στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία συμπίπτουν με την Σαουδική Επιτροπή για τον Τουρισμό και την Εθνική Κληρονομιά (SCTH) αποκαλύπτοντας τις κορυφαίες εισερχόμενες αγορές πηγών από τότε που η Σαουδική Αραβία άνοιξε τις πόρτες της στον διεθνή τουρισμό.
Από την έναρξη της νέας τουριστικής βίζας τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες από την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μαλαισία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Αποτέλεσμα εικόνας για ταξίδια στην Σαουδική Αραβία
Εν’ τω μεταξύ ο αρχαιολογικός χώρος της Σαουδικής Αραβίας Madain Saleh θα ανοίξει για τους τουρίστες για πρώτη φορά, φέτος. Τα ιστορικά μνημεία της Σαουδικής Αραβίας φαίνονται να αποτελούν σημαντικό αξιοθέατο για τους τουρίστες στο Βασίλειο.
Μεταξύ των ερωτηθέντων από την YouGov, το 22% είναι πρόθυμοι να επισκεφθούν την ιστορική παλιά πόλη της Τζέντα, που είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.
Ένα άλλο ορόσημο της UNESCO στην χώρα, κερδίζει έναν από τους Κινέζους Millennials. To ταξίδια στην Al Ula βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προορισμών στον αραβικό κόσμο του ενός τρίτου των Κινέζων τουριστών κάτω από την ηλικία των 35 ετών.
Οι Ιταλοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 35% ερωτηθέντες λέγοντας ότι είναι πιθανότερο να επισκεφθούν τη Σαουδική Αραβία μετά τη νέα πολιτική των θεωρήσεων. Οι Βρετανοί τουρίστες ήταν 15% πιθανότερο και οι Αμερικανοί 14%.
Η έρευνα υποδεικνύει επίσης νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη τουρισμού και άλλων προορισμών. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 73% δήλωσε ότι προτιμά να επισκεφτεί πολλούς προορισμούς παρά να παραμείνει σε μια τοποθεσία.