ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοβουλία ΠΟΤ κατά των πλαστικών στον τουρισμό




Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοβουλία ΠΟΤ κατά των πλαστικών στον τουρισμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως την Πρωτοβουλία κατά των Πλαστικών στον Παγκόσμιο Τουρισμό (Global Tourism Plastics Initiative).

Εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών θα παρουσιάσουν την επιχειρησιακή δομή της πρωτοβουλίας και παράγοντες, με σημαίνουσα βαρύτητα στον τουριστικό κλάδο, θα εξηγήσουν τη διαδικασία συν-δημιουργίας της ατζέντας δεσμεύσεων. 

Παράλληλα, μεγάλες επιχειρήσεις, προορισμοί και ενώσεις θα εξηγήσουν γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή στην Πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στο να διατυπώσει, να στηρίξει και να εντείνει τις ενέργειες από παράγοντες του τουρισμού, κτίζοντας μια παγκόσμια συμμαχία στη μάχη κατά της ρύπανσης από το πλαστικό.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Αειφόρου Τουρισμού One Planet, η Πρωτοβουλία καθοδηγείται από το τμήμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και τον ΠΟΤ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ellen MacArthur.

Αναγνωρίζοντας την παγκόσμια σημασία του τουριστικού κλάδου και του ρόλου του ως παράγοντα αλλαγών, η Πρωτοβουλία θα στηρίξει τους συνεργαζόμενους οργανισμούς στη βελτίωση της χρήσης πλαστικών στις επιχειρήσεις και στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων.

 Ειδικότερα, δρομολογούνται ενέργειες μέσα από την ανάπτυξη ατζέντας δεσμεύσεων για τον ιδιωτικό τομέα, τους προορισμούς και τις ενώσεις ώστε να καθοριστεί ένας σταθερός χάρτης εφαρμογής της με ορίζοντα το 2025.