ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Τουρισμός: Τι αγαπούν και τι φοβούνται οι ταξιδιώτες στα μοναχικά ταξίδια




Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχικά ταξίδια


Το 76% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο είτε έχουν ταξιδέψει μόνοι ή το σκέφτονται, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την εθνικότητα.

Ενώ το να απολαμβάνουν χρόνο ή να ανταμείβουν τον εαυτό τους είναι οι κύριοι λόγοι για μοναχικό ταξίδι, το 50% σχεδόν δήλωσε ότι αποθαρρύνεται να ταξιδέψει εξαιτίας του φόβου μοναξιάς.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα της πλατφόρμας δραστηριοτήτων και υπηρεσιών κράτησης, Klook, η οποία διενεργήθηκε από την YouGov, σε δείγμα 21.000 ανθρώπων σε 16 αγορές.

Από τη σύγκριση των προτιμήσεων διαφορετικών ηλικιών ταξιδιωτών, το 80% των Generation Z (18 - 24) και το 79% των Millennials (25-39) δήλωσαν ότι έχουν ήδη ταξιδέψει μόνοι ή θα ήταν πρόθυμοι να το κάνουν, όπως και το 74% των γυναικών και το 78% των ανδρών.

Το 73% της Generation X (40-54) και το 71% των Baby Boomers (55+) δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται επίσης για μοναχικά ταξίδια και Οι λόγοι για μοναχικά ταξίδια είναι κυρίως ο προσωπικός χρόνος, κάτι που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν την ανεξαρτησία τους περισσότερο από ποτέ.

Η έρευνα αποκάλυψε μια σχέση αγάπης-μίσους των ταξιδιωτών με τα μοναχικά ταξίδια. Πολλοί εκφράζουν ενδιαφέρον για αυτά όμως παράλληλα έχουν αναστολές καθώς πιστεύουν ότι θα νιώσουν μόνοι. Η ανησυχία αυτή καταγράφηκε σε όλες τις γενιές.

 Επιπλέον το 48% δήλωσε ότι η ασφάλεια είναι η μεγαλύτερή τους ανησυχία και για το 30% ο προγραμματισμός και η κράτηση του ταξιδιού από τους ίδιους και μόνο.

 Η έρευνα διεξήχθη στις εξής χώρες: ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Ινδία, Ταϊλάνδη, Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.