ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Γαλλία: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τη συμφωνία Airbnb- Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων




Αποτέλεσμα εικόνας για Γαλλία: Αντιδράσεις των ξενοδόχων για τη συμφωνία Airbnb- Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων


Μεγεθύνονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία για τη πρόσφατη συνεργασία της Airbnb με την Παγκόσμια Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, IOC. 

Μετά τις αντιδράσεις του δήμου του Παρισιού και δήλωσή του ότι θα κρατήσει σκληρή στάση στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην πόλη δεδομένων των προβλημάτων που δημιουργούν, η Ένωση Ξενοδόχων που εκπροσωπεί τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Παρισιού, Union des Métiers et des Industries de l’Hotellerie (UMIH), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία θεωρεί την εξέλιξη αυτή προσβλητική για τον κλάδο των ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης, Roland Héguy, σε ανάρτησή του στο twitter, αποκάλεσε τη συμφωνία προσβλητική για τους επαγγελματίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας δηλώνοντας ότι ο οργανισμός εξεπλάγη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρόεδρος του Εθνικού Ομίλου Ξενοδοχειακών Αλυσίδων (CNG), Jean-Virgile Crance και ο πρόεδρος του τμήματος Ξενοδοχείων της UMIH, Laurent Duc, αποκάλεσαν τη συμφωνία άκαιρη και δήλωσαν ότι είναι εξωφρενικό να γίνει η Airbnb συνεργάτης της IOC ενώ προκαλεί απορρύθμιση σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Duc αναφέρει ότι τα μέλη της UMIH έχουν ήδη διασφαλίσει 40.000 δωμάτια για τους αθλητές και τους θεατές της διοργάνωσης, αποκαλώντας τη συνεργασία με την Airbnb ανούσια.

 Μάλιστα, η UMIH γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συναντήσεις για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι οι κατά την 9ετή συνεργασία της Airbnb με την Επιτροπή, η πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων θα έχει σημαντικές δυνατότητες διαφήμισης στις πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν διοργανώσεις.

Εκφράζονται φόβοι ότι αυτό θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της Airbnb με τον δήμο Παρισιού, ο οποίος αναλαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων λόγω προβλημάτων που άπτονται της αύξησης του κόστους ενοικίων, της έλλειψης προσιτής στέγασης για τους κατοίκους και της φοροδιαφυγής.