ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ευρωπαϊκή συμμαχία για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη προορισμών






Αποτέλεσμα εικόνας για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη προορισμών


Τέσσερις τουριστικές οργανώσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον αειφόρο τουρισμό και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την υποστήριξη της ανάπτυξης πολιτικών σε προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πρόκειται για το CELTH (Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Αναψυχής, Τουρισμού & Φιλοξενίας), την ETC (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών), τον ETOA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τουρισμού) και το NECSTouR (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Αειφόρο και Ανταγωνιστικό Τουρισμό).
Στόχος της συνεργασίας τους είναι να δημιουργήσουν μια εφαρμόσιμη πολιτική, να χρησιμοποιήσουν έξυπνα δεδομένα, αναλύσεις και πληροφορίες για να καταστήσουν τους προορισμούς ελκυστικούς και βιώσιμους για να ζουν και να εργάζονται οι κάτοικοι αλλά και να επισκέπτονται οι ταξιδιώτες.
Η οικονομία των ταξιδιωτών δημιουργεί το 12% της απασχόλησης στην Ευρώπη. Υποστηριζόμενο από τις τεχνολογικές εξελίξεις και από τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό που αντέχει οικονομικά να ταξιδέψει, είναι ένας δυναμικός, ταχέως μεταβαλλόμενος τομέας, ο οποίος συμπληρώνει και ανταγωνίζεται την εγχώρια ζήτηση.
Σε διάφορους προορισμούς, η δυναμική φύση του τομέα οδήγησε σε αντι-τουριστικό κλίμα που δεν συμβιβάζει με τα θεμελιώδη συμφέροντα τόσο της κοινότητας όσο και της βιομηχανίας.
Οι τέσσερις οργανισμοί πιστεύουν ότι απαιτείται συντονισμένη διαχείριση για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής ικανότητας και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως και ειλικρινής συζήτηση για τους απαιτούμενους συμβιβασμούς.