Ύμνος στη λεσβιακή γαστρονομία από το Lesvos Food Fest που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιουλίου.
Με στόχο την ανάδειξη της Λεσβιακή γαστρονομικής παράδοσης και τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού, το Lesvos Food Fest διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Επ “Μοδούσα” στον Παπάδο της Γέρας με πολλά δρώμενα αφιερωμένα στον Γεραγώτικο ελαιώνα, το ελαιόλαδο, το ούζο και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής.
Live μαγειρέματα, cocktails με πρωτότυπα υλικά, παραδοσιακή μουσική, συμπόσια, αφηγήσεις και παιδικά παραμύθια πλαισιώνουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ενώ την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν και προφεστιβαλικές δράσεις.
Την σκυτάλη θα πάρει ο Πολιχνίτος στις 3 Ιουλίου, με οικοδεσπότη τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο και θα οργανώσει μια μέρα γεμάτη ούζο και ουζομεζέδες από τον Κόλπο Καλλονής μετά μουσικής, χορού, μαγειρεμάτων και κερασμάτων πάντα με πρωταγωνιστή το ούζο.
Στις 4 Ιουλίου κεντρικό προϊόν στον Μανταμάδο δεν είναι άλλο από το τυρί, το οποίο μας παρουσιάζει ο Ανθρωπιστικός-Φυσιολατρικός Σύλλογος Μανταμάδου “Ηλιαχτίδα” μέσα από δράσεις έκπληξη, θεατρικά, εργαστήρια τυροκόμησης και πολλές γευσιγνωσίες.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας στις 5 Ιουλίου μας φτιάχνει γλυκά του κουταλιού και μας παρουσιάζει το τελετουργικό του κεράσματος στα Πετρανά σπίτια, ενώ την τιμητική του έχει ο χαλβάς και ο τρόπος παρασκευής του “κουκτσατου”.
Street Food, αυλές, προϊόντα, γευσιγνωσίες και μουσικές μας ξεσηκώνουν σε ένα γλέντι δρόμου στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου στις 6 Ιουλίου με πολύ φαγητό και γιορτινή διάθεση, με δράσεις οργανωμένες από το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
Η 7η Ιουλίου εκτός από εκλογική θα είναι και γλυκιά σαν καραμέλα, συγκεκριμένα στην Σκάλα Ερεσού που μας επιφύλαξε το πιο γλυκό κλείσιμο του φεστιβάλ στην αμμουδιά.
Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού οργανώνει δράσεις με χορό, φαγητό, εργαστήρια και live μαγειρικές με καραμέλα.
Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού οργανώνει δράσεις με χορό, φαγητό, εργαστήρια και live μαγειρικές με καραμέλα.