Από τις 9 έως τις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.
Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία στοχεύει στην ανάδειξη και παρουσίαση των παραδοσιακών πιάτων της Κερκυραϊκής και Επτανησιακής κουζίνας στους ξένους επισκέπτες, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διεθνοποίηση του Κερκυραϊκού και επτανησιακού γαστρονομικού πλούτου.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 8 Μαΐου στην πλατεία Σπιανάδα, ενώ από τις επόμενες τέσσερις ημέρες, τα γαστρονομικά δρώμενα θα εκτυλίσσονται σε πλατείες χωριών , εστιατόρια και ξενοδοχεία της Κέρκυρας τα οποία θα παρουσιάζουν το μενού της χρονιάς, τον σεφ, την φιλοσοφία τους και το όραμά τους.
Εξάλλου, η Λέσχη Αρχιμαγείρων μαγειρεύει τα πιάτα που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και των υπολοίπων Ιόνιων Νησιών, τα οινοποιεία της Κέρκυρας επιδεικνύουν τα νέα κρασιά ενώ οι Φιλαρμονικές και οι Χορωδίες αναδεικνύουν την επίδραση της επτανησιακής σχολής στην μουσική.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα όλων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, να μυηθούν στη μαγειρική, να ρωτήσουν να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με τον σεφ.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σεμινάρια ιστορίας της Επτανησιακής Κουζίνας, σεμινάρια Ομηρικής και Μεσογειακής Διατροφής, μαθήματα Μαγειρικής και Κηπευτικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των έντυπων υλικών της διοργάνωσης, είναι και το βιβλίο της Ομηρικής διατροφής, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξένους επισκέπτες του νησιού.