ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

HOTREC: Πλατφόρμα για start up επιχειρήσεις στον τουρισμό







Αποτέλεσμα εικόνας για HOTREC: Πλατφόρμα για start up επιχειρήσεις στον τουρισμό

Νέα online πλατφόρμα για εταιρίες start-up που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του κλάδου φιλοξενίας, όπως στο μάρκετινγκ, τη ρομποτική και τους ανθρώπινους πόρους, λάνσαρε το Δεκέμβριο η Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HOTREC).

Η πλατφόρμα διευκολύνει τη σύγκλιση της προσφοράς (εταιρίες start-up που προσφέρουν υπηρεσίες στις εταιρίες φιλοξενίας) και της ζήτησης (επιχειρήσεις φιλοξενίας που αναζητούν ιδέες και συνεργασίες για την επίλυση των προκλήσεων που συναντούν).

 Οι εταιρίες start-up θα μπορούν να παρουσιάζουν την περιοχή δραστηριοποίησής τους με την εγγραφή τους στην πλατφόρμα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις φιλοξενίας να εντοπίζουν εύκολα τις λύσεις που αναζητούν σε συνεργάτες της περιοχής τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας της HOTREC είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων μικρών εταιριών start-up στην αγορά, αλλά και στην διευκόλυνση των επιχειρήσεων φιλοξενίας να επιλύουν ευκολότερα προκλήσεις.

Η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι δωρεάν και ανοικτή σε όλες τις εταιρίες που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες στις επιχειρήσεων φιλοξενίας της Ευρώπης με ιστορικό που δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια.O κλάδοw των ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετρά 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 99,5% είναι μικρομεσαίες. Οι επιχειρήσεις αυτές συμβάλλουν στο 60% της προστιθέμενης αγοράς στον κλάδο.