ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Περισσότερες χώρες απαιτούν από τουρίστες ταξιδιωτική ασφάλιση


Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδιωτική ασφάλιση


Ο τουρισμός αυξάνεται και μαζί του αυξάνεται και ο αριθμός των χωρών που καθιστά υποχρεωτική την ταξιδιωτική ασφάλιση στους ταξιδιώτες. Ο λόγος; Οι χώρες αναζητούν τρόπους να απαλλαγούν από τα φέσια των ιατρικών λογαριασμών που αφήνουν οι τουρίστες.
Σε μια πρόσφατη έκθεση της η Allianz Partners, σημείωσε πως 15 από τα 26 κράτη της συνθήκης Σένγκεν απαιτούν επί του παρόντος κάποιο είδος ασφάλισης επισκέπτες και φοιτητές.
Επιπλέον, η Κούβα, ο Ισημερινός, το Κατάρ, η Ρωσία, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ απαιτούν το ίδιο.
Στις 28 Αυγούστου 2018, η Αίγυπτος ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εισαγωγή υποχρεωτικής υποχρεωτικής ασφάλισης και στην Ταϊλάνδη διεξάγεται συζήτηση σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση ταξιδιού για τουρίστες.
Σύμφωνα με την έκθεση, σε πολλές χώρες, “οι ταξιδιώτες καλούνται να αποδείξουν ιατρική κάλυψη ή κάλυψη νοσηλείας για να μπορέσουν να εισέλθουν” και η τάση αυτή θα συνεχιστεί.
Οι επισκέπτες στην Κούβα πρέπει να έχουν απόδειξη σε ασφάλιση υγείας κατά την είσοδο. Όσοι δεν έχουν αναγκάζονται να αγοράσουν από τον τοπικό προμηθευτή, ο οποίος διαθέτει γραφείο στο αεροδρόμιο.
Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2018, όλοι οι τουρίστες στον Ισημερινό υποχρεούνταν να έχουν ασφάλιση υγεία.
Η νέα πολιτική της Αιγύπτου θα απαιτήσει ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, κάλυψη για πλήρη αναπηρία και θάνατο, καθώς και θεραπεία για ιατρικά έξοδα.