ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ο φόρος ημέρας του Άμστερνταμ, διώχνει την κρουαζιέρα




Το νέο χαράτσι – φόρος “ημερήσιου ταξιδιώτη” στους επιβάτες κρουαζιέρας του Άμστερνταμ που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, διώχνει από την πόλη τις εταιρείες κρουαζιέρας.
Ο “ημερήσιος φόρος” διέλευσης 8 ευρώ ισχύει μόνο για τους επιβάτες κρουαζιέρας που δεν μένουν στο Άμστερνταμ και κάνουν στάση μόνο και όχι για τους επιβάτες που ξεκινούν ή τελειώνουν μια κρουαζιέρα στο Άμστερνταμ.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας, φεύγουν από το Άμστερνταμ

Ήδη η MSC Cruises δείχνοντας την δυσαρέσκεια της στο νέο μέτρο ακύρωσε τις μελλοντικές στάσεις και αντικατέστησε το Άμστερνταμ με το κοντινό Ρότερνταμ στα χρονοδιαγράμματα στάσεων σε λιμάνια.
Η Cruise & Maritime Voyages (CMV), μια Βρετανική γραμμή κρουαζιέρας, δήλωσε επίσης ότι θα αντικαταστήσει τις προγραμματισμένες στάσεις της στο λιμάνι του Άμστερνταμ.
Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων (CLIA) τονίζει από την πλευρά της ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας διέλευσης αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% της συνολικής τουριστικής κίνησης στο Άμστερνταμ, επισημαίνοντας ότι “η συμβολή των επιβατών κρουαζιέρας είναι εξαιρετικά δυσανάλογη”.
Πηγή:tourismtoday.gr