
Όπως αποκαλύπτει η Wegogo η πρώτη φάση των ταξιδιών των Κινέζων είναι να τους πάτε σε ένα διάσημο αξιοθέατο για να τραβήξουν μια φωτογραφία, η δεύτερη φάση είναι το αθεράπευτο shopping και μάλιστα ξετρελαίνονται για ψώνια σε καταστήματα πολυτελείας και το επόμενο στάδιο είναι ότι όλοι αναζητούν τοπικές και αυθεντικές εμπειρίες.
- Οι Κινέζοι ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν για μία φωτογραφία τα περίφημα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης στην οποία πάνε.
- Με τα ψώνια σε πολυτελείς ξένους οίκους θέλουν να δείξουν την οικονομική τους κατάσταση σε άλλους.
- Και με τις αυθεντικές εμπειρίες επιθυμούν να δοκιμάσουν πράγματα που είναι μοναδικά και να τα μοιραστούν στα social media.
Τα τελευταία χρόνια, με την εμφάνιση της πρόσφατης πλούσιας μεσαίας τάξης και το αυξανόμενο διαθέσιμο εισόδημα, οι Κινέζοι ταξιδιώτες αποτελούν μία από τις κύριες πηγές τουριστικών δαπανών ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με έρευνα για τις δαπάνες Κινέζων ταξιδιωτών, το:
- 36% ξόδεψε μεταξύ 81-324 δολάρια την ημέρα
- 28% μεταξύ 324-810 δολάρια την ημέρα
- 15% δαπάνησε 1.619 δολάρια ημερησίως
- 2% ξόδεψε 8.095 την ημέρα