ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΗ ΙΜΟ Λ.Δ.ΕΥΓΕΝΙΔΗ





Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΗ ΙΜΟ Λ.Δ.ΕΥΓΕΝΙΔΗ


Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των μαθητών του 4ου EΠΑ.Λ. Πειραιά και του 2ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πειραιά, που με την χορηγία της Aegean Speed Lines πραγματοποίησαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 εκπαιδευτικό ταξίδι με το SpeedRunner III στο δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος-Πειραιάς.

Οι 65 μαθητές των δύο επαγγελματικών λυκείων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, συναντήθηκαν εν πλω με τον Πρέσβη του ΙΜΟ (Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού) στην Ελλάδα και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη και συζήτησαν μαζί του για τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, για την αναγκαιότητα απόκτησης επαρκών γνώσεων Πληροφορικής και Αυτοματισμών, για την απαίτηση απόκτησης ισχυρών βάσεων στις θετικές επιστήμες, αλλά και για τις ανάγκες και ανησυχίες των παιδιών σχετικά με το μέλλον και τις σπουδές τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με το προσωπικό της Aegean Speed Lines και να περιηγηθούν στην γέφυρα και στο μηχανοστάσιο του πλοίου παρακολουθώντας δια ζώσης το ναυτικό επάγγελμα. 
Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε τέλος, ότι τέτοιες ευκαιρίες θα πρέπει να δίνονται πιο συχνά στα παιδιά που φοιτούν στον Ναυτικό Τομέα των ΕΠΑ.Λ. ώστε να εξοικειώνονται με την θάλασσα και το μελλοντικό τους επάγγελμα.