Η Μονή του Οσίου Λουκά. |
Την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στη Βοιωτία, που θα συνδυάζει τα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά της μνημεία, με το μύθο, την τοπική γαστρονομία και δραστηριότητες στον προορισμό, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση “Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης” που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλίδης, η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό, και, μεταφέροντας τις λειτουργικές απαιτήσεις των τουριστικών γραφείων τόνισε ότι επιδίωξη για τον προορισμό πρέπει να είναι η ένταξη της πολιτιστικής διάστασης της περιοχής σε ένα ευρύτερο και σύγχρονο τουριστικό πακέτο πλούσιο σε εμπειρίες.
Αυτό μπορεί να γίνει, όπως είπε ο πρόεδρος της FedHATTA, με την αξιοποίηση των σημαντικών αξιοθέατων θρησκευτικού τουρισμού (π.χ. η Μονή του Οσίου Λουκά, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO), των δραστηριοτήτων στη φύση που προσφέρει ο Ελικώνας (όπου βρίσκεται η Μονή), και το λαϊκό δρώμενο του βλάχικου γάμου στη Θήβα.
“Στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας FedHATTA, την πλατφόρμα ‘ΔΩΔΕΚΑ’, αναζητούμε στρατηγικές για την υλοποίηση του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Ελλάδα” δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, και ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη συμβολή τους σε αυτή την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι η FedHATTA θα οργανώσει σύντομα ταξίδι εξοικείωσης στον προορισμό για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα ο κ. Πάνος Λειβαδάς, ο μακροβιότερος γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχείων Grekodom του Ομίλου Μουζενίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, των αρχαιολόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θηβαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και τη “Σύνθεσις”, μετά από πρωτοβουλία του Βοιωτού κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αντιπροέδρου της Κοινότητας Διαλόγου “Σύνθεσις”.