ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή της ΠΟΞ στο ECOCITY FORUM 2018 σε πάνελ για την Κυκλική Οικονομία



Αποτέλεσμα εικόνας για Συμμετοχή της ΠΟΞ στο ECOCITY FORUM 2018 σε πάνελ για την Κυκλική Οικονομία




Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συμμετείχε ενεργά στο Διεθνές Συνέδριο “ECOCITY FORUM 2018” για την Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις, το οποίο πραγματοποιήθηκε από  3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. To συνέδριο διοργανώθηκε από το ECOCITY με την επιστημονική υποστήριξη του ΑΠΘ και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις εργασίες του ECOCITY FORUM 2018 πήραν μέρος κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως είναι το European Environmental Agency (ΕΕΑ), ο European Sea Ports Organization (ESPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Παγκόσμιος Oργανισμός Τουρισμού (WTO).

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων  εκπροσώπησε σε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος ήταν εκ των συντονιστών της θεματικής συζήτησης με τίτλο “Τουριστικός Τομέας και Κυκλική Οικονομία” (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου - ώρα 14.30 μ.μ.). Παράλληλα, ο συνεργάτης της ΠΟΞ, πολιτικός μηχανικός / σύμβουλος σε ζητήματα αειφόρου Τουρισμού κ. Σωτήρης Μυλωνάς  ανέπτυξε το θέμα “Διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – Η ελληνική πραγματικότητα”.

Στο ECOCITY FORUM 2018 πήραν μέρος 18 πανεπιστήμια και επιστημονικά ινστιτούτα, 5 διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα, 5 επαγγελματικές ενώσεις και περισσότεροι από 70 αναγνωρισμένοι ομιλητές. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου  υπήρξαν 16 παράλληλες συνεδρίες, 4 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και 8 εργαστήρια και  ανακοινώθηκαν ακαδημαϊκές και ερευνητικές εργασίες παράλληλα  πραγματοποιήθηκε έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την κυκλική οικονομία. Επιπλέον, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου επρόκειτο να προετοιμαστεί το ECOCITY Circular Economy Guidebook, ένα εγχειρίδιο παρακολούθησης της εφαρμογής των στρατηγικών της κυκλικής οικονομίας.