ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Από τη Ρόδο ξεκινά η πιστοποίηση φορέων/επιχειρήσεων για την τουριστική αγορά της Κίνας






Αποτέλεσμα εικόνας για Από τη Ρόδο ξεκινά η πιστοποίηση φορέων/επιχειρήσεων για την τουριστική αγορά της Κίνας




Με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, ξεκινά προσπάθεια προσέγγισης της τουριστικής αγοράς της Κίνας, μέσω του πιστοποιημένου οργανισμού Welcome Chinese, που αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων και αντιπροσωπεύει τη μόνη επίσημη πιστοποίηση που εκδίδεται από την Κινεζική Ακαδημία Τουρισμού και αναγνωρίζεται από την Κινεζική Κυβέρνηση.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στο Rodos Park Suites and Spa Hotel, παρουσία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου του Συλλόγου Διευθυντών Ρόδου κ. Γιώργου Ματσίγκου και του Κινέζου Πολιτιστικού Ακόλουθου της Πρεσβείας στην Ελλάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Chao, πραγματοποιήθηκε μία  πρωτόγνωρη για τα δεδομένα εκδήλωση, με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου και άλλων φορέων.

Το πρόγραμμα συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ του Alpha, κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης και ο υπεύθυνος του προγράμματος Welcome Chinese στην Ελλάδα κ. Ηλίας Παπαγεωργίου.



Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο πληθυσμός της Κίνας είναι 1,300 δισεκατομμύρια. Από αυτόν τον αριθμό, 120 εκατ. Κινέζοι ταξιδεύουν σε διεθνή και εγχώριους προορισμούς, εκ των οποίων τα 90 εκατομμύρια σε διεθνή ταξίδια. Την Ευρώπη επισκέπτονται συνολικά  10 εκατομμύρια, όμως ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, καθώς ανέρχεται στις 120.000 (0,1%).

“Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ανεκμετάλλευτα εκατομμύρια που μπορούμε να επενδύσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του ο κ. Ματσίγκος.

Η εκπαίδευση των τουριστικών επιχειρήσεων στη Ρόδο,  η προβολή ευκαιριών για την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών στην αύξηση των τουριστικών ροών της Κινέζικής τουριστικής αγοράς και το βασικό στρατηγικό πλεονέκτημα που δίνει ο εισερχόμενος τουρισμός από την Κίνα, όπως και η τακτική αεροπορική σύνδεση Κίνας – Ελλάδας, ήταν τα βασικά σημεία αναφοράς της σύντομης ομιλίας του δημάρχου κ. Χατζηδιάκου.

“Η Ρόδος με τις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία και με όχημα το πλούσιο πολιτιστικό της υπόβαθρο έχει τις προϋποθέσεις να προσελκύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των Κινέζων επισκεπτών” τόνισε ο δήμαρχος και ακολούθως αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο Ρόδου, για να παγιωθεί η συνεργασία με την κινέζική τουριστική αγορά.

Συγκεκριμένα:
  • Ο Δήμος Ρόδου είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, που καλείται να συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο των Δημάρχων για τον Τουρισμό, το οποίο διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια στην πόλη Zhenghou από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ασίας-Ειρηνικού και την κυβέρνηση της περιφέρειας Henan της Κίνας. Μάλιστα το 2016 η Ρόδος, με δικό της περίπτερο ήταν η τιμώμενη περιοχή μεταξύ 90 δήμων από 38 χώρες και υπέγραψε το Σύμφωνο Συνεργασίας Τουριστικών Πόλεων που εστιάζει σε θέματα κοινής συνεργασίας και στοχεύει στην επίτευξη μέγιστων τουριστικών ωφελειών για το νησί μας.
  • Το Φεβρουάριο 2015 υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου της Θάλασσας και της Διευθύνσεως Εκπαίδευσης της κινέζικής πόλης Qingdao.
  • Τον Ιούλιο, στο περιθώριο του Συμποσίου της Σύμης, έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης για το Δρόμο του Μεταξιού και διευθυντή του Κινέζικου Κέντρου Σύγχρονων Διεθνών Σπουδών, καθώς και με την α’ γραμματέα της Πρεσβείας της Κίνας υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής οικονομικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προοπτική να ενταχθεί, μακροπρόθεσμα, η Ρόδος στα λιμάνια-σταθμούς του Νέου Δρόμου του Μεταξιού και συμφωνήθηκε το επόμενο μεγάλο διεθνές συνέδριο της Ένωσης για το Δρόμο του Μεταξιού να γίνει στην Ρόδο.
“Συνεπώς”, συμπέρανε ο κ. Χατζηδιάκος “η σημερινή εκδήλωση δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά έρχεται να προστεθεί στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής για την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εξερχόμενου από την Κίνα τουρισμού”.

traveldailynews.gr