ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Π. Κουρουμπλής: «Εύκολες λύσεις οι παραιτήσεις. Απαιτείται πολιτικός διάλογος για σύγχρονα μοντέλα διαχείρισης κρίσεων»






Αποτέλεσμα εικόνας για Π. Κουρουμπλής: «Εύκολες λύσεις οι παραιτήσεις. Απαιτείται πολιτικός διάλογος για σύγχρονα μοντέλα διαχείρισης κρίσεων»




Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Real FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη και Μανώλη Παρδάλη, για την φωτιά στη Ραφήνα και στο Μάτι, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι οι έρευνες του Λιμενικού στη θάλασσα συνεχίζονται, γιατί μπορεί να έχουν παρασυρθεί άνθρωποι στη θάλασσα, και σημείωσε τις ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η επιχείρηση μεταφοράς των ανθρώπων που βρέθηκαν στις παραλίες, δηλαδή τους σφοδρότατους ανέμους, την χαμηλή ορατότητα, λόγω του καπνού, την αφόρητη ζέστη και τα αβαθή νερά που δεν επέτρεπαν ακόμα και σε περιπολικά του Λιμενικού να προσεγγίσουν τις παραλίες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «το Λιμενικό κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε, αλλά ο στόλος του είναι μικρός και χρειαζόταν κάποιος χρόνος προετοιμασίας για να σπεύσουν στην περιοχή σκάφη από γειτονικά λιμεναρχεία και για να ετοιμαστούν και οι ειδικές δυνάμεις. Παρά ταύτα η επιχείρηση μεταφοράς ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες, μεταξύ όσων βρέθηκαν στις παραλίες. Όλοι μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς στο λιμάνι», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και εξήγησε ότι υπήρξε δυσκολία στην επιβίβαση των ανθρώπων από μικρότερα σκάφη σε μεγαλύτερα ανοιχτού τύπου, οπότε για να αποφευχθούν τραυματισμοί προτιμήθηκαν τα μικρά ιδιωτικά σκάφη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές, γιατί τα νερά ήταν αβαθή.
Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι σε μία επιχείρηση υπό ακραίες συνθήκες, όπως η φωτιά σε Ραφήνα και Μάτι μπορεί εκ των υστέρων να διαπιστωθούν κάποια λάθη, αλλά αυτό δεν είναι το ουσιαστικό. Όπως είπε το ουσιαστικό είναι κατά πόσο το ζήτημα θα κλείσει με την πάροδο του χρόνου ή θα ερευνηθούν σε βάθος σημαντικοί παράμετροι, όπως οι αιτίες και οι σχεδιασμοί. Σε αυτά, είπε, «συμπολίτευση και αντιπολίτευση θα πρέπει να αναζητήσουν ένα νέο μοντέλο απάντησης, γιατί μπαίνουμε σε περίοδο νέων φαινομένων, τα οποία θέλουν διαφορετική ενδεχομένως προσέγγιση από αυτή που γινόταν ως τώρα, δηλαδή το σχεδιασμό που γινόταν μέχρι τώρα. Οι παραιτήσεις είπε είναι οι εύκολες λύσεις, με την κυβέρνηση τα φορτώνει σε έναν άνθρωπο, την αντιπολίτευση να πετυχαίνει μια νίκη και να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Είναι αυτό λύση; Εγώ θεωρώ ότι για τον κόσμο, για την κοινωνία που πονάει αυτό δεν είναι λύση. Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζονται επικαιροποίηση τα σχέδια που έχουμε ως χώρα. Το ζήτημα λοιπόν είναι το εξής: Θα κλείσουμε για άλλη μια φορά μια ιστορία και θα την αφήσουμε γιατί δεν θέλουμε να είναι ανοιχτή για πολλούς και διαφόρους λόγους, ή θα ανοίξουμε μια σοβαρή συζήτηση;»


Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «χρειάζεται διάλογος και μάλιστα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ώστε να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Είναι χρήσιμο για τον τόπο και για το πολιτικό σύστημα να υπάρχει. Το θέμα λοιπόν είναι να υπάρξει η επικοινωνία, η συνεργασία. Προσωπικά οι τοποθετήσεις μου πάνω σε τέτοια ζητήματα είχαν ανέκαθεν αυτή τη λογική. Όταν έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα, και είδα τη νύχτα τον Πρωθυπουργό, του είπα “η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια μέρα συνεννόησης για τα πολιτικά κόμματα.” Πρέπει σε αυτά τα θέματα να έχουμε συνεννόηση και νομίζω ότι αυτή η κίνηση, γιατί εγώ δεν θέλω να είμαι μικρόψυχος, που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης ήταν καλή. Εγώ νομίζω θα είναι προς όφελος και του τόπου και του πολιτικού συστήματος. Το να αρχίσουμε όλοι τα ίδια, την κοκορομαχία, ένα αποτέλεσμα έχει.: Δεν πείθουμε τον κόσμο. Το θέμα είναι να συζητήσουμε τι θα μπορούσε πλέον να γίνει να μην ξαναζήσουμε έπειτα από πέντε χρόνια, τρία χρόνια, εφτά χρόνια, μια νέα τραγωδία. Αυτό είναι το θέμα, έτσι το προσεγγίζω.»