ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Προτάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα της Αθήνας και της Ελλάδας




Αποτέλεσμα εικόνας για τουριστικα λεωφορεια μπροστα σε μουσειο


Προτάσεις για να βελτιωθεί η τουριστική  εικόνα της Αθήνας και της Ελλάδας έστειλε ο τομεάρχης Τουρισμού ΤΟΥ ΛΑΟΣ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Λεωφορείων πούλμαν κ. Γιώργος Αναγνωστάκης στο υπουργείο Τουρισμού καθώς και στους κατωτέρω αναφερομένους αποδέκτες


ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ
2)ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
3)ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
4)ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Αθήνα 2 Ιουνίου 2017
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Του Αντιπροέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Λεωφορείων Πούλμαν κ. Γεωργίου Αναγνωστάκη Προτάσεις:

1) Μπροστά σε όλα τα ξενοδοχεία να υπάρχει μια κίτρινη λωρίδα (όπως π.χ. στην Ρώμη και στις υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης) για ολιγόλεπτη στάση των λεωφορείων και ταξί και μόνο για επιβίβαση και αποβίβαση

2) Να μεταφερθούν οι πολλές στάσεις των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ που υπάρχουν μπροστά στην Πανεπιστημίου ώστε να μπορούν να σταματούν τα τουριστικά λεωφορεία για ξενάγηση ολίγων λεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους.

3) Να απομακρυνθούν τα τσιμεντένια μπλόκα που υπάρχουν μπροστά από το Διόνυσο και να μεταφερθούν τα αστικά λεωφορεία. Οι τουρίστες να πηγαίνουν με τα πόδια από το Άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη. Να υπάρχει όμως ένα τρενάκι, για όποιον θέλει να μην περπατάει, με 1€ εισιτήριο και να κάνει τη διαδρομή από το άγαλμα της Μελίνας μέχρι την είσοδο στην Ακρόπολη. Επίσης να απομακρυνθούν οι μικροπωλητές διότι μας εκθέτουν.

 4) Να τεθούν σε λειτουργία οι τουαλέτες επί της Β. Όλγας και στο Ζάππειο. Η χρήση να είναι έναντι κάποιου ποσού (όπως στο εξωτερικό) και να υπάρχει μόνιμα άτομο που Θα φροντίζει για την καθαριότητα. Να μπουν επίσης σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους με 0,50 € η χρήση και να λειτουργούν τις ίδιες ώρες με τους αρχ. Χώρους (και Σαββατοκύριακο). Έτσι Θα έχει έσοδα εκατομμυρίων το κράτος και Θέσεις εργασίας. Να πληρώνουν όλοι ακόμη και οι δημοσιογράφοι και οι Βουλευτές. Μόνο οι έλληνες μαθητές να μην πληρώνουν.

 5) Να γίνεται αυστηρή επίβλεψη για παράνομο παρκάρισμα στην Βασ. Όλγας  όπου έχει προβλεφθεί χώρος για τα πούλμαν. Σημειώστε εδώ ότι τα πούλμαν Θα έχουν μέσα τον οδηγό μέχρι να παραλάβουν τους τουρίστες από το άγαλμα της Μελίνας.

6) Σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους να επιτρέπεται (με ύπαρξη αντίστοιχης πινακίδας) η ξενάγηση με πούλμαν για ολιγόλεπτη στάση.

7) Να τιμωρούνται όσοι πετάνε σκουπίδια στους δρόμους με πρόστιμο.

 8) Στην Ακρόπολη να υπάρχουν 4-5 καντίνες ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και οικονομικά οι επισκέπτες (όπως στο Κολοσσαίο στη Ρώμη).

9) Τα εστιατόρια και καφετέριες να υποχρεούνται να έχουν αναρτημένο  τιμοκατάλογο στην εξώπορτα όπως στο εξωτερικό.

10)0ι δήμοι να φροντίζουν για τον καθαρισμό των πινακίδων στους δρόμους (από σπρέι) για να βλέπουν οι τουρίστες σε ποιες πόλεις βρίσκονται ή πηγαίνουν.

11)Οι δήμοι να επιβάλουν πρόστιμο σε όποιον ρυπαίνει τους δρόμους με σκουπίδια ή ακαθαρσίες σκύλων. Επίσης οι πολίτες και επιχειρήσεις να φροντίζουν για την καθαριότητα σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων.

12)0 Δήμος της Αθήνας να φροντίσει να υπάρχουν σε όλα τα ξενοδοχεία χώροι πάρκινγκ για ταξί , λεωφορεία και λιμουζίνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατά την επιβίβαση και αποβίβασή τους και όχι να λειτουργούν ως πάρκινγκ Ι.Χ.

 13)Να υπάρχει Τουριστική Αστυνομία για την εξυπηρέτηση των τουριστών με προϋπόθεση να μιλούν τουλάχιστον Αγγλικά στο Αεροδρόμιο, Ομόνοια, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα.

 14)Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να φροντίσει να δοθεί εντολή στην Τροχαία να βοηθάει στα ξενοδοχεία την επιβίβαση και αποβίβαση των  επιβατών αφού πριν ο οδηγός ενημερώσει τηλεφωνικώς την άφιξή στο ξενοδοχείο και να απομακρύνονται τα κλεφτρόνια που αρπάζουν βαλίτσες και πορτοφόλια επιβατών.

15)Να υπάρχει αστυνόμευση στην Ακρόπολη, Καλλιμάρμαρο, Πειραιά για αποφυγή κλοπών γιατί αλλιώς γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.

 16)Να μην υπάρχει δωρεάν είσοδος στους Αρχαιολογικούς χώρους διότι γίνεται κατάχρηση από τους οργανωτές και παρακρατούν χρήματα από τους τουρίστες. Το γραφείο του Υπουργείου Τουρισμού στο Αεροδρόμιο Αθηνών να λειτουργεί 24 ώρες και οι χάρτες να χρεώνονται 1 Ε όπως σε όλο τον κόσμο.

17 )Να γίνει ο Πειραιάς πρώτο λιμάνι αναχώρησης γιο τις κρουαζιέρες διότι έτσι θα αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις επειδή θα έρχονται οι τουρίστες νωρίτερα και Θα ξοδεύουν περισσότερα. Στην Αθήνα Θα εργαστούν χιλιάδες άτομα διότι οι τουρίστες θα χρησιμοποιήσουν ταξί, πούλμαν, λιμουζίνες και Θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους κτλ. Τα κρουαζιερόπλοιο Θα κάνει όλες τις προμήθειες στην Ελλάδα αγροτικά προϊόντα, κρασιά, μπύρες, νερά, κρέατα κτλ. Τα ελληνικά λιμάνια να προσφέρουν δωρεάν αγκυροβόλιο για τα κρουαζιερόπλοια αλλά υπό την προϋπόθεση να δένει και σε άλλα λιμάνια της Ελλάδος (Χανιά, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα. Κεφαλονιά, Κέρκυρα) και να σταματούν για τουλάχιστον 5 ώρες σε κάθε λιμάνι για να δουλεύουν και τα τοπικά καταστήματα.

1 8) Εάν θέλουμε να αυξήσουμε την τουριστική κίνηση από 30 εκατ. σε 50 εκατ. Θα πρέπει να κάνουμε δύο έργα - ένα αεροδρόμιο στο Κάστρο της Θήβας για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους τσάρτερ (γιο να τους πάρουμε από την Τουρκία) και ένα στην Φιλιππιάδα για να έχει ανάπτυξη η Βορειοδυτική Ελλάδα.
Έτσι η Ήπειρος και η Αιτωλοακαρνανία Θα έχει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Η ανάθεση να γίνει με παραχώρηση σε ξένες εταιρείες για 30 χρόνια αλλά έτσι Θα δουλέψουν 4000 άτομα σε αυτές τις υποδομές.