ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

FEDHΑΤΤΑ: Μεγάλες δυνατότητες για τον θεματικό τουρισμό στην Αιγιάλεια





Τη δυναμική ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στην Αιγιάλεια μέσω του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού καθώς και τη συμβολή της πρωτοβουλίας ΔΩΔΕΚΑ στην προσπάθεια αυτή, ανέδειξε το μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος - FEDHATTA, κ. Γιώργος Παλιούρας, μιλώντας στη μεγάλη εκδήλωση λήξης των Οινοξενείων 2017 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Αυγούστου, στο Αίγιο.

Μιλώντας στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς”, ο κ. Παλιούρας υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας και προβολής νέων τουριστικών προτάσεων που θα αντιποσωπεύουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής και τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρωτοβουλία ΔΩΔΕΚΑ της FedHATTA μπορεί να έχει δυναμική συμβολή σε αυτό το επίπεδο, τόνισε, αφού προβάλλει λιγότερο γνωστούς προορισμούς, αναδεικνύει το μοναδικό χαρακτήρα τους, προωθεί το θεματικό τουρισμό και στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Σε αυτή την κατεύθυνση, είπε, το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η καταγραφή των δυνατοτήτων της σημερινής εικόνας της περιοχής, η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες καθώς και ο εθελοντισμός. Όπως επισήμανε, “τα Οινοξένεια, στην 5η επιτυχημένη διοργάνωσή τους, ενισχύουν την περιοχή της Αιγιάλειας στο προϊόν ‘ελληνικό κρασί’ και αναβαθμίζουν τη θέση της στον ελληνικό Οινοτουρισμό”.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας του με την περιοχή, ο κ. Παλιούρας περιηγήθηκε σε αμπελώνες, οινοποιεία και καταλύματα της περιοχής που στηρίζουν το θεσμό Οινοξένεια, ενώ είχε κατ‘ιδίαν συζητήσεις με οινοποιούς, ξενοδόχους και τοπικούς φορείς. Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας στον ξενώνα Αρχοντικό Γεροφώτη στο χωριό Λάκκα Αιγίου, όπου, με φόντο τους αμπελώνες, παρουσιάσθηκαν γαστρονομικά πιάτα της περιοχής συνοδεία επώνυμων κρασιών της Αιγιάλειας.

Στο γεύμα και τη συζήτηση γύρω από την τουριστική ανάδειξη της περιοχής συμμετείχαν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, ο project manager του θεσμού Οινοξένεια κ. Σωτήρης Μπόλης, η διευθύντρια της Αχαΐας Αναπτυξιακής κα Ηρώ Τσιμπρή, οι οινοποιοί κα Σωσάννα Κατσικώστα, κ. Αρίστος Σπανός, κα Θεοδώρα Ρούβαλη, κ. Παναγιώτης Τσίτσας, η οινολόγος κα Ευαγγελία Αμανατίδη, οι σύμβουλοι επικοινωνίας και οινοτουρισμού κ.κ. Μάριαν Σπίγγου και Σίσσυ Τζελεπίδου, καθώς και τα μέλη της διοργάνωσης Οινοξένεια κ.κ. Νάνσυ Χαριτωνίδου και Θοδωρής Πανουτσόπουλος.