ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Γερμανία: Ζήτηση για ταξίδια στην Αίγυπτο



Αποτέλεσμα εικόνας για Γερμανία: Ζήτηση για ταξίδια στην Αίγυπτο

Η τρομοκρατική επίθεση στην Χουργκάντα -το κορυφαίο τουριστικό θέρετρο της Αιγύπτου- τον περασμένο Ιούλιο, με θύματα και Γερμανούς τουρίστες φαίνεται να μην τους έχει τρομάξει, σύμφωνα με τους Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι υπήρξε ελαφρά μείωση της ζήτησης μετά την επίθεση, αλλά οι κρατήσεις -έξι εβδομάδες μετά το συμβάν- καλά κρατούν, σύμφωνα με τα Γερμανικά Μέσα.
Εκπρόσωποι της TUI, Thomas Cook, FTI, DER Touristik και Alltours επιβεβαίωσαν ότι «η ζήτηση παρέμεινε έντονη τις τελευταίες εβδομάδες».
Μία εκπρόσωπος της FTI δήλωσε ότι “η ζήτηση ήταν κάπως ήσυχη για περίπου δύο εβδομάδες μετά το συμβάν στη Χουργκάντα. Δεν υπήρξαν ούτε ακύρωσεις αλλά ούτε ενδιαφέρον σχετικά με τις αλλαγές ημερομηνιών στις κρατήσεις.»
Ο εκπρόσωπος της Alltours σχολίασε ότι η ισχυρή τάση ζήτησης «παρέμεινε αμετάβλητη παρά το πρόσφατο γεγονός».
Η Αίγυπτος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των Γερμανικών ταξιδιωτικών οργανισμών για την προσεχή χειμερινή περίοδο 2017/18.
Η FTI, που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Αιγύπτιο ξενοδόχο Samih Sawiris φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παίκτης.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει 142 εβδομαδιαίες πτήσεις στην Αίγυπτο, μεταξύ των οποίων 102 στην Χουργκάντα, 24 στο Marsa Alam και 10 στο Sharm el-Sheikh, ενώ συνεργάζεται με 187 ξενοδοχεία και 14 ακίνητα.
Ο Alltours, επίσης διπλασίασε τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων της σε 210 και προσφέρει 94 ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς στην Αίγυπτο.
Το DER Touristik διπλασίασε τον αριθμό των ξενοδοχείων στη Χουργκάντα και τριπλασίασε τον αριθμό στο Marsa Alam.
Ο Thomas Cook έχει διπλασιάσει τις πτήσεις στην Αίγυπτο για το χειμώνα και επιστρέφει στο Sharm el-Sheikh με έξι ξενοδοχεία στο πρόγραμμα του.
Ομοίως και η TUI που αύξησε τις πτήσεις της TUIfly στη Χουργκάντα κατά 70% και ανοίγει ξανά το κλαμπ Magic Life στο Sharm el-Sheikh.
Οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι του Τουρισμού ελπίζουν ότι ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 50% φέτος με τους επισκέπτες να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.