ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΕΠΛΣ:«Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής φίμωσης»



Αποτέλεσμα εικόνας για «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής φίμωσης»

Υπήρξε εύλογη η περιέργειά μας όταν ανακαλύψαμε ότι κατείχαμε την όγδοη θέση μεταξύ εννέα προς κοινοποίηση αποδεκτών της από 4-9-2017 εξώδικης δήλωσης των Αντιπλοιάρχου Λ.Σ ΜΑΡΙΝΟΥ Σπυρίδωνα Λιμενάρχη Ναυπλίου και Πλωτάρχη Λ.Σ ΚΟΝΤΟΥ Παναγιώτη, Υπολιμενάρχη Ναυπλίου κατά της ΕΠΛΣ Αργολίδος-Κορινθίας-Αρκαδίας, μέλους της Ομοσπονδίας μας, το περιεχόμενο της οποίας μας είναι ιδιαίτερα οξύ και εν πολλοίς ακατανόητο.
Είναι καινοφανής για τα συνδικαλιστικά δεδομένα η επιλογή χρήσης αστικών δικονομικών μέσων με σαφή αποτύπωση επαπειλούμενης ποινικής εμπλοκής, που αποκλειστικό στόχο έχουν τον συνδικαλιστικό αφοπλισμό και την καταπτόηση των συναδέλφων στην απρόσκοπτη άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων.
Για μία ακόμα φορά το αυτονόητο αποκτά χαρακτηριστικά επίκαιρης αναγκαιότητας. Ο συνδικαλισμός εξ απαρχής γεννήσεώς του αποτελεί το θεσμικό θεματοφύλακα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και διαφύλαξης της εργασιακής και υπηρεσιακής ειρήνης στα πλαίσια πιστής τήρησης της νομιμότητας.
Η αυτοσυγκράτηση στην έκφραση, η γαλήνη στην επικοινωνία και οι εκατέρωθεν εξηγήσεις αποτελούν τα συνήθη μέσα πραγμάτωσης των σκοπών του συνδικαλισμού στην υλοποίηση του οποίου θεμελιακή ευθύνη έχουν κατά βάση οι αποδέκτες των αιτημάτων των εκλεγμένων Στελεχών.
Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών Ενώσεων που λειτουργούν καταστατικά και προασπίζονται τα συμφέροντα των εν ενεργεία Στελεχών.

Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στην ΕΠΛΣ Αργολίδος-Κορινθίας-Αρκαδίας και καταδικάζουμε τις προσπάθειες συνδικαλιστικής φίμωσης, από όπου και εάν προέρχονται.