ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

«Ανθίζει» ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πορτογαλία


Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτικός τουρισμός στην Πορτογαλία
Μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάζει ο θρησκευτικός τουρισμός της Πορτογαλίας καθώς μόνο το 2016 καλωσόρισε 60,6 εκατ. τουρίστες. Από αυτούς, ένα μεγάλο μέρος αποτελεί ο θρησκευτικός τουρισμός. Για παράδειγμα, το ιερό της Φάτιμα υποδέχθηκε πάνω από 5 εκατ. επισκέπτες, εγχώριους και διεθνείς, μόνο για την περσινή χρονιά, νούμερο που αποτελεί ένα τεράστιο μερίδιο του συνολικού αριθμού τουριστών στην Πορτογαλία. Εκτιμάται ότι το 90% των προσκυνητών στη χώρα περιλαμβάνει μια επίσκεψη στη Φάτιμα.
Η γενική γραμματέας Τουρισμού της χώρας, Ana Godinho, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Βραζιλία ότι ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πορτογαλία ήταν στην πραγματικότητα υπεύθυνος για την προσέλκυση 3,3 εκατ. επισκεπτών από το εξωτερικό κάθε χρόνο.
Ενώ η σημασία της Φατίμα είναι αναμφισβήτητη, ο εθνικός θρησκευτικός τουρισμός της χώρας δεν περιορίζεται στο εν λόγω ιερό, καθώς η χώρα βασίζεται και σε άλλα σημεία που γοητεύουν – όπως είναι το Bom Jesus do Monte Sanctuary, που βρίσκεται στην πόλη Braga. Το υπουργείο τουρισμού τόνισε ότι περίπου το 75% των ιστορικών μνημείων της Πορτογαλίας, τα οποία μπορούν να επισκεφθούν, έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα.
Παρά την έλλειψη επίσημων εκτιμήσεων, τα γεγονότα αυτά αποτελούν ισχυρή δεδομένα για να υποστηρίξουμε την ιδέα ότι ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πορτογαλία αποτελεί το 10% με 14% του συνολικού τουριστικού τομέα της χώρας.
Οι τοπικοί εμπειρογνώμονες αναμένουν συνεχή αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Πορτογαλία, επισημαίνοντας ότι το 2017 είναι πιθανόν να είναι ένα εξαιρετικό έτος. Ο επίσημος φορέας τουρισμού της Πορτογαλίας θεωρεί ότι η χώρα έχει «μοναδικές προϋποθέσεις για να παρουσιαστεί ως χαρακτηριστική περίπτωση θρησκευτικού τουρισμού (με περισσότερα από 900 χρόνια ιστορίας)