ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ο ΕΟΤ προβάλει την ελληνική γαστρονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΕΟΤ προβάλει την ελληνική γαστρονομία

Δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips) για την προβολή της μοναδικότητας και της πολυμορφίας της ελληνικής γαστρονομίας στη ρωσική και τουρκική αγορά, αντίστοιχα, υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της υπουργού τουρισμού  Έλενας Κουντουρά για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα. 

  Συγκεκριμένα, από σήμερα 12 έως και την Τρίτη 16 Μαΐου, το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ διοργανώνει press trip για τέσσερις Ρώσους δημοσιογράφους εξειδικευμένων τουριστικών και γαστρονομικών ιστοσελίδων (lenta.ru, 100dorog.ru, rambler.travel και gastronom.ru), η επισκεψιμότητα των οποίων κυμαίνεται μεταξύ των 500.000 και των 5 εκατ. μοναδικών επισκεπτών τον μήνα. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, τα μοναστήρια των Μετεώρων όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη μοναστική κουζίνα και τα τοπικά κρασιά, τη Λάρισα όπου θα δοκιμάσουν γεύσεις από την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές και παραδοσιακό ουζερί, αλλά θα έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μάθημα μαγειρικής τοπικών πιάτων. 

  Εξάλλου, από τις 15 έως τις 18 Μαΐου τη Χαλκιδική θα επισκεφθούν τέσσερις Τούρκοι δημοσιογράφοι από τον τουριστικό οδηγό The Guide Istanbul και τη διαδικτυακή πλατφόρμα Denemen Lazim, σε press trip που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας με τη συνεργασία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας