ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πορεία ανόδου για τον τουρισμό της Ανταρκτικής

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορεία ανόδου για τον τουρισμό της Ανταρκτικής
Αύξηση 15% κατέγραψε ο τουρισμός της Ανταρκτικής τη χειμερινή περίοδο 2016/2017 καλωσορίζοντας 44.367 τουρίστες, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Tour Operators της Ανταρκτικής.
Παράλληλα, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση 5% για την περίοδο 2017/2018 – ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ που καταγράφηκε το χειμώνα του 2007/2008 όταν οι τουρίστες είχαν αγγίξει τις 46 265.
Παραγγελίες νέων πλοίων
Η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε πολλούς πλοιοκτήτες να αγοράσουν νέα πλοία και να παραγγείλουν καινούργια, γεγονός που επέτρεψε τη σημαντική αύξηση της πληρότητάς τους τα τελευταία χρόνια. Η εν λόγω  τάση αναμένεται να συνεχιστεί καθώς προγραμματίζονται παραγγελίες περίπου τριάντα νέων πλοίων, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τον αριθμό των πλοίων του στόλου κατά την επόμενη δεκαετία.
Περισσότερες πτήσεις προς την χερσόνησο
Η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών (98%) επισκέπτονται τη χερσόνησο μέσω του λιμανιού της Νότιας Αμερικής – Ushuaia-, το οποίο αποτελεί την κύρια θέση επιβίβασης στην περιοχή.
Παράλληλα, η Διεθνής Ένωση Tour Operators της Ανταρκτικής επισήμανε  την απότομη άνοδο της μεταφοράς επιβατών από και προς την χερσόνησο αεροπορικώς.
Οι Κινέζοι τουρίστες στη δεύτερη θέση
Όσον αφορά στην εθνικότητα των επισκεπτών στην Ανταρκτική, οι Αμερικανοί παραμένουν στην πρώτη θέση (33% των επισκεπτών). Ωστόσο, η πιο εντυπωσιακή άνοδος στον τουρισμό της Ανταρκτικής ήταν αυτή των κινέζων τουριστών (12% όλων των επισκεπτών), που αντιπροσωπεύει αύξηση 25% σε διάστημα ενός έτους, τοποθετώντας τους κινέζους επισκέπτες στη δεύτερη θέση.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών που έρχονται στη χερσόνησο αναμένεται να φτάσει τις 5.000 φέτος. Υπενθυμίζεται ότι ετησίως, την Ανταρκτική επισκέπτονται 40 φορές περισσότεροι Κινέζοι από ό, τι πριν από 10 χρόνια.
Μετά τις δύο αυτές χώρες, οι πιο δυναμικές αγορές όσον αφορά τις κρουαζιέρες αναψυχής στην Ανταρκτική είναι η Γερμανία (9% των τουριστών, + 45% σε ένα έτος), το Ηνωμένο Βασίλειο (9%, + 19%) και η Αυστραλία 10%, + 5%)