ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το 5ο Premier Gastronomy Festival στο Premier Luxury Mountain Resort του Μπάνσκο


Αποτέλεσμα εικόνας για Το 5ο Premier Gastronomy Festival στο Premier Luxury Mountain Resort του Μπάνσκο
Για 5η συνεχή χρονιά, το Premier Luxury Mountain Resort θα φιλοξενήσει το “Premier Gastronomy Festival” από τις 4 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016. Πάνω από 120 chefs συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ που εδώ και 5 χρόνια πραγματοποιείται στο Μπάνσκο (Βουλγαρία). Τα σεμινάρια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν από διακεκριμένους chefs παγκοσμίου φήμης:

Ο βραβευμένος chef Marc Vaca, εκπροσωπώντας την κορυφαία Σχολή Μαγειρικής Τέχνης “Le Cordon Bleu Paris”, θα διεξάγει το σεμινάριο με τίτλο “Fine Dining Techniques” στις 9-11 Νοεμβρίου.

Με τα 22 χρόνια προϋπηρεσίας του ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, διαθέτει πλέον βαθειά γνώση της καινοτόμου διεθνούς κουζίνας και θα τη μεταφέρει στους chefs κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου “Sous Vide Techniques – How to Decrease Food Cost in an a la Carte Restaurant”.

Η απόλυτη εξειδείκευση του chef Alsi Sin στην Ιαπωνική, Περουβιανή και Καντονέζικη κουζίνα, θα δώσει εξωτικό άρωμα στο degustation dinner.

Ως εκπρόσωπος της Βουλγαρικής Ένωσης Chefs και αρχηγός της βουλγαρικής ομάδας για το διαγωνισμό “Culinary Olympic Games”, o chef Andrey Stoilov θα προτείνει γεύσεις της χώρας του.

Στυλ και πάθος στα πιάτα του υπόσχεται ο chef Tsvetomir Nikolov, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της σύγχρονης κουζίνας.

Για τον chef Δημήτρη Παμπόρη, η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα μπαίνει σε δρόμους που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία.

Βραβευμένος με αστέρι Michelin, ο chef Jordi Esteve διαθέτει εξαιρετική γνώση των αρχαίων αλλά και των σύγχρονων μεθόδων μαγειρικής και ισορροπεί ανάμεσα στις δημιουργικές και τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ο Alexandar Aleksiev, executive chef του Premier Luxury Mountain Resort, θα “ανοίξει” με τις δημιουργίες του το χορό των γεύσεων.

Στο 5ο Φεστιβάλ οι chefs ανέβασαν τις προσδοκίες των συμμετεχόντων με μια πρόκληση: Καθένας θα αναπαραστήσει με φαγητό, τον αγαπημένο του διάσημο ζωγραφικό πίνακα. Η ακραία αυτή πρόκληση έχει τίτλο “Eat that Art” και εκφράζει το χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης.

Το Premier Mountain Luxury Resort, είναι μέλος των Ermia Hotels & Resorts, που διακρίνονται για την προσήλωσή τους στην ποιοτική γαστρονομία. Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται στο Premier, είναι προάγγελος των γαστρονομικών προτάσεων των ξενοδοχείων Nefeli Luxury Villas στη Χαλκιδική, Dohos Hotel Experience στη Θεσσαλία και Amaryllis Hotel στην Πάρο.