ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ


kountoura-israel
Η σύσφιξη  των τουριστικών σχέσεων της  Ελλάδας με Κύπρο και Ισραήλ, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων της αν. υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού,  Έλενας Κουντουρά με τους Ομολόγους της.
Με την ευκαιρία της διμερούς σύγκλισης του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, όπου συμμετείχε η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο  Ισραηλινός Ομόλογός της, Yariv Levin υπέγραψαν Κοινή Δήλωση για τη Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού.
Η κυρία Κουντουρά και ο κ. Levin επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για την εμβάθυνση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ. Εξέφρασαν την βούλησή τους να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών και την άντληση μεγαλύτερου μεριδίου από τη διεθνή αγορά.
Ειδικότερα εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και πακέτων κρουαζιέρας, που θα απευθύνονται σε υπερπόντιες αγορές.
Στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στη Λευκωσία, η κυρία  Κουντουρά συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργο Λακκοτρύπη.
Η υπουργός αναφέρθηκε στη στενή, αδελφική και αδιαπραγμάτευτη σε όλους τους τομείς σχέση της Ελλάδας με την Κύπρο και με αφορμή τις προοπτικές διευρυμένης συνεργασίας στον τουρισμό στην Αν. Μεσόγειο τόνισε ότι : «Εστιάζοντας στους κοινούς στόχους και τις προκλήσεις, μία περιφερειακή προσέγγιση έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων χωρών και επομένως να  συμβάλλει στο αυξημένο αίσθημα ασφάλειας, στην σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή».