Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr, η Αθήνα, η μοναδική ελληνική πόλη που κατάφερε να φτάσει στις 100 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, κατέκτησε την 76η θέση, με ποσοστό 79,58%, χάνοντας σημαντικό έδαφος σε σχέση με την 36η θέση που είχε το περασμένο έτος.
Το Λονδίνο και το Παρίσι, αν και ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί, βρέθηκαν στην 104η και 105η θέση, αντίστοιχα.
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η κινεζική πόλη Sanya, ένας άκρως τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στο νησί Hainan της νότιας Κίνας, προσφέροντας αμμώδεις παραλίες, υπέροχα βουνά, δάση, αλλά και ήλιο καθόλη τη διάρκεια του έτους. Φέτος, με δημοτικότητα 86,94 τοις εκατό,κατάφερε να ξεχωρίσει. Το Hanoi του Βιετνάμ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ το Sorrento της Ιταλίας κατέλαβε την τρίτη, με ποσοστό δημοτικότητας 84,70%, χάνοντας την περσινή του πρωτιά. Τέταρτη στην κατάταξη η αποκαλούμενη “Αθήνα της Αφρικής”, η αυτοκρατορική πόλη Fes, που βρίσκεται στο Μαρόκο.
Η Δρέσδη της Γερμανίας, το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και η πολωνική Κρακοβία παραμένουν σε υψηλές θέσεις, όπως και την προηγούμενη χρονιά, αποδεικνύοντας ότι δεν κατέχουν τυχαία τη φήμη των πόλεων με τα καλύτερα ξενοδοχεία.
Την τελευταία θέση από τις 100 έχει η Νίκαια της Γαλλίας, με ποσοστό δημοτικότητας 76,55%.