ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σε Καναδούς το ποσοστό της Hochtief στο Ελ. Βενιζέλος


Αναδρομική ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2013,η πώληση στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments, η οποία έχει θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στον γερμανικό κολοσσό και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, με σκοπό τη μείωση των χρεών του και επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Hochtief Airport GmbH,
Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατ. επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία διατηρεί εταιρείες holding στα αεροδρόμια Αθηνών, Βουδαπέστης, Ντίσελντορφ, Αμβούργου, Σίδνεϊ και Τιράνων, τα οποία ελέγχονται από την ισπανική ACS.
σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters ότι η Hochtief είχε λάβει προσφορές τον περασμένο Απρίλιο για τη μονάδα αεροδρομίων της. Η εταιρεία σταμάτησε την πώληση στις αρχές του περασμένου έτους, όταν δεν ήταν σε θέση να “πιάσει μια τιμή περίπου 1,5 δισ. ευρώ -έτσι ανέβαλε τις προσπάθειές της για αργότερα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief, Marcelino Fernandez Verdes, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Νοέμβριο του 2012, οδηγεί την κίνηση για αποβολή των αεροδρομίων και της ανάπτυξης ακινήτων, για να μειώσει το χρέος της εταιρείας, ενώ παράλληλα να την καταστήσει τον κορυφαίο παγκόσμιο “παίκτη” στον τομέα των υποδομών.

Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχουν εκφράσει κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη Πέμπτη.
Ειδικότερα, οι κινεζικές Shenzhen Airport και Friedmann Pacific Asset Management εξέφρασαν ενδιαφέρον για τα ποσοστά του ΔΑΑ που κατέχει η Hochtief και το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με το υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 55% του Ελ. Βενιζέλος και σχεδιάζει να πουλήσει τουλάχιστον το 30% του ποσοστού αυτού.