ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Sleepcations: Η νέα τάση που εξαπλώνεται ραγδαία στην ταξιδιωτική βιομηχανία

 

Το 39% των Βρετανών αξιολόγησαν την ξεκούραση και τη χαλάρωση στην πρώτη θέση των απαιτήσεών τους από τις διακοπές αυτή τη χρονιά, με τον ύπνο να γίνεται ένας από τους κορυφαίους λόγους για ταξίδια.

Σύμφωνα με έρευνα της KAYAK, ένας στους 4 Βρετανούς σκέφτεται να κάνει κράτηση διακοπών με επίκεντρο τον ύπνο.

Η τάση αυτή ονομάστηκε «sleepcation» και οι ταξιδιώτες που την επιλέγουν προτιμούν ξενοδοχεία με υπηρεσίες που διευκολύνουν τον ύπνο, όπως αναζωογονητικά υφάσματα και μενού μαξιλαριών.

Ενώ πάνω από τους μισούς ταξιδιώτες είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου στις διακοπές, το 39% ανέφερε ότι συχνά επιστρέφουν από τις διακοπές έχοντας ανάγκη για νέες διακοπές.

Αναλύοντας τους πιο περιζήτητους προορισμούς και τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν στις πιθανότητες αναβάθμισης ύπνου, με κριτήρια όπως ποιότητα αέρα, ηχορύπανση, πολιτική σταθερότητα, εγγύτητα στη φύση και πρόσβαση σε εγκαταστάσεις σπα και τιμές, η KAYAK κατέληξε ότι ο κορυφαίος προορισμός για sleepcation είναι το Sligo της Ιρλανδίας, και ακολούθησε το Funchal της Πορτογαλίας.