ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Δυναμική προβολή της 'υπαίθριας' Αρκαδίας στην ιταλική αγορά

 

Εντυπωσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά της Αρκαδίας και τις δυνατότητες που προσφέρει για τουριστικές δραστηριότητες υπαίθρου (outdoor activities) έμειναν οι εκπρόσωποι επτά τουριστικών γραφείων που εξειδικεύονται σε αυτό το είδος ταξιδίων, ένας δημοσιογράφος και ένας blogger από την Ιταλία, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή από τις 6 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.



Κατά τη διάρκεια κυνηγιού τρούφας στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αρκαδία, τα μέλη της ιταλικής αποστολής επισκέφτηκαν μοναδικής ομορφιάς προορισμούς της περιοχής (Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Βιτύνα), μουσεία και μοναστήρια, συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως rafting στο Λούσιο, trekking σε μονοπάτια του Μαινάλου, αναρρίχηση στο Λεωνίδιο, τοξοβολία στο παραλιακό Άστρος, κυνήγι τρούφας και μανιταριών στον Πάρνωνα, οινογευσία σε επισκέψιμο οινοποιείο και γευσιγνωσία τριών διαφορετικών κατηγοριών ελαιόλαδου, ενώ παράλληλα έζησαν βιωματικές εμπειρίες όπως η συλλογή ελιών και η παραγωγή ελαιόλαδου.


Από την επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής.

Επίσης, συμμετείχαν σε workshop με παρουσιάσεις της περιοχής και των δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτήν και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τοπικούς επαγγελματίες με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών στο άμεσο μέλλον.


Τα μέλη της ιταλικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε τοπικό ελαιοτριβείο, όπου έζησαν την εμπειρία της συλλογής της ελιάς και της παραγωγής του ελαιόλαδου.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού επιμελήθηκε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ενώ τους Ιταλούς επισκέπτες συνόδευσε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου.