ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Άδεια για 4άστερο ξενοδοχείο με την προσθήκη 3 ορόφων στο κέντρο της Αθήνας

 


Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Αθηναίων χορήγησε άδεια στην εταιρεία EΡETBO A.E. προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξη 4όροφου κτιρίου καθώς και την  προσθήκη 3 ορόφων με αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο.

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Νίκης 29 στο κέντρο της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι μέσα στο έτος είχε συνταχθεί αιτιολογική έκθεση του Τμήματος Διατηρητέων Κτιρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούσε στον χαρακτηρισμό ως διατηρητέου του εν λόγω κτιρίου και στον  καθορισμό ειδικών όρων, περιορισμών δόμησης και χρήσης του ως ξενοδοχείο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε απόφαση και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με την οποία επετράπη η χρήση του κτιρίου ως μπουτίκ ξενοδοχείου 4 αστέρων.