ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Θα ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες;




Η ΕΕ προετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα στους Αμερικανούς ...

Πολύ πιθανό μοιάζει το σενάριο οι Αμερικανοί ταξιδιώτες να μην γίνονται δεκτοί στο άμεσο μέλλον στην Ευρώπη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η New York Times, οι ΗΠΑ δεν περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στην λίστα χωρών που επεξεργάζονται οι αρχές της ΕΕ, από τις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται ταξίδια στην Ευρώπη. 

Αντιθέτως, στη λίστα περιλαμβάνονται χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ.Οι αρχές της ΕΕ επιβεβαίωσαν στους Times ότι μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί τουρίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι, καθώς η χώρα τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην ίδια μοίρα φαίνεται πως είναι, μέχρι στιγμής, η Ρωσία και η Βραζιλία, δύο χώρες που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων. 

Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που ξεπερνά τα 1 εκατ. κρούσματα. 

Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 2 εκατ.

Όσον αφορά τις χώρες που βρίσκονται εντός λίστας, η Κίνα, από όπου προήλθε ο ιός, αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας που έχει οδηγήσει σε προβληματισμό για τις διεθνείς πτήσεις.

 Ωστόσο, η Κίνα έχει σημαντική επαναφορά των πτήσεων. Το Βιετνάμ έχει λιγότερα από 400 κρούσματα και κανέναν θάνατο.To Mάρτιο, οι ΗΠΑ ανακοίνωναν την απαγόρευση της εισόδου των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των transit επιβατών, ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. 

Η απαγόρευση αυτή ισχύει μέχρι και σήμερα και δεν έχει οριστεί πότε θα αρθεί.
Tornos News - Θα ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους Αμερικανούς ...
Ως αποτέλεσμα των συνθηκών, η σημαντική αγορά υπερατλαντικών πτήσεων των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

 Σε αντίθεση με την εφετινή χρονιά, παραδοσιακά, τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ για ταξίδια σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως η Αθήνα, η Νίκαια, η Βενετία, το Βερολίνο κτλ.

Δυσκολίες προκύπτουν και για τα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ των δύο μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, τα οποία υποκινούσαν ζήτηση για κάποιες από τις καλύτερες υπηρεσίες των αερομεταφορέων. Οι αεροπορικές εταιρίες καταγράφουν ήδη σημαντικές απώλειες το πρώτο τρίμηνο του 2020.

 Επιπλέον, η υψηλή σεζόν για τα υπερατλαντικά ταξίδια έχει ολοκληρωθεί για φέτος και επισήμως κλείνει σε 2 μήνες.

 Τον Σεπτέμβριο τα υπερατλαντικά ταξίδια αναψυχής αρχίζουν να μειώνονται και οι αεροπορικές εταιρίες θα μπουν σε μια δύσκολη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.
www.tornosnews.gr